Головна » Управлінська діяльність

19 березня Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради Харківської області взяло участь у засіданні «круглого столу», який проведено за ініціативи Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації з питань організації дистанційного навчання у закладах загальної середньої освіти. Учасники поважного зібрання мали змогу обговорити типові проблеми організації дистанційного навчання, обмінятися напрацьованим досвідом, отримати відповіді на актуальні питання.

 

На виконання вимог статті 28 Бюджетного кодексу України Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради інформує про стан виконання бюджету за підсумками 2020 року. У зв’язку з карантинними обмеженнями звіт про виконання бюджету за підсумками 2020 року буде представлений на сайті Управління освіти, молоді та спорту 18.03.2021 року о 16.00 годині. Зі звітом можна ознайомитися у вкладці сайту Управління  "Прозорість та інформаційна відкритість". Запитання щодо звіту можна надсилати на електронну адресу pr.mlozova@dniokh.gov.ua

Управління освіти, молоді та спорту міської ради (далі – Управління) інформує, що відповідно до протоколу місцевої КТЕБ та НС Лозівської міської ради від 18.03.2021, керівникам закладів освіти та установ, підпорядкованих Управлінню освіти, молоді та спорту міської ради рекомендовано: 1.1. Забезпечити посилення протиепідемічних заходів на період карантинних обмежень у закладах освіти та установах, підпорядкованих Управлінню освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради Харківської області, в зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19). 1.2. Забезпечити організацію освітнього процесу для учнів 1-11 класів з відвідуванням закладів освіти за умови дотримання у закладах відповідних санітарних і протиепідемічних заходів, а також здійснення обов’язкового щоденного стану здоров’я учнів. 1.3.У разі виявлення учня (вихованця), хворого на COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, забезпечити переведення усіх учнів (вихованців) класу (групи) на навчання з використанням технологій дистанційного навчання. 1.4. Забезпечити роботу закладів дошкільної освіти з неухильним дотриманням правил гігієни, використанням засобів індивідуального захисту, дотриманням у закладах відповідних санітарних і протиепідемічних заходів, а також здійснення обов’язкового щоденного стану здоров’я вихованців. 1.5. Заборонити відвідування закладів освіти здобувачами освіти у разі, коли на самоізоляції через контакт з пацієнтом з підтвердженим випадком COVID-19 перебуває більш ніж 50 відсотків здобувачів освіти та персоналу закладу освіти. 1.6. Забезпечити роботу закладів позашкільної освіти з неухильним дотриманням правил гігієни, використанням засобів індивідуального захисту, дотриманням у закладах відповідних санітарних і протиепідемічних заходів, а також здійснення обов’язкового щоденного стану здоров’я вихованців. Термін виконання: із 18.03.2021 Термін дії: до відповідного рішення

 

Міністерство освіти і науки України надзвичайно стурбоване трагічними подіями, що сталися з підлітками через небезпечні ігри в соціальних мережах. Цифрове середовище повинно бути безпечним.

Звіт робочої групи з проведення публічного громадського обговорення проєкту рішення міської ради «Про припинення діяльності Комунального закладу «Миколаївський ліцей» Лозівської міської ради Харківської області» можна переглянути тут.

 

У зв’язку з тим, що 24 січня 2021 року спливає термін дії постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради рекомендує: 1) керівникам закладів загальної середньої із 25 січня 2021 року забезпечити організацію освітнього процесу для учнів 1-11 класів з відвідуванням закладів освіти; 2) керівникам закладів позашкільної освіти забезпечити організацію освітнього процесу з урахуванням рекомендацій, зазначених у листах Міністерства освіти і науки України від 20.05.2020 №1/9-292, від 02.12.2020 №6/1441-20; 3) керівникам інклюзивно-ресурсних центрів забезпечити проведення фахівцями психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг дітям з особливими освітніми потребами, а також надання консультативних послуг батькам та педагогічним працівникам в очному форматі. Звертаємо увагу керівників закладів освіти на необхідності організації освітнього процесу з неухильним дотриманням профілактичних заходів в умовах адаптивного карантину.

Спортивна сім’я Лозівської громади зазнала тяжкої втрати - на 72 році життя, 18 січня 2021 року, перестало битися серце чудової , життєрадісної людини, тренера-викладача відділення плавання Лозівської дитячо-юнацької спортивної школи «Юність» - Резника Юрія Григоровича. Юрій Григорович народився в місті Лозова у 1949 році, закінчив середню школу. З шкільних років полюбляв та займався спортом. У 1971 році закінчив Харківський державний педагогічний інститут імені Г.С.Сковороди, де здобув кваліфікацію вчителя фізичної культури. По закінченню закладу почав працювати в Орільській середній школі. З відкриттям відділення плавання, у грудні 1971 року в Лозівській ДЮСШ був одним з перших тренерів, який почав навчати дітей плаванню. Його учні неодноразово виконували нормативи для вищих спортивних розрядів та здобували спортивні звання, ставали призерами змагань з плавання, були кандидатами в олімпійську збірну України. Навіть перебуваючи на заслуженому відпочинку Юрій Григорович після капітального ремонту басейну ДЮСШ «Юність» знову повернувся навчати дітей. Важко собі уявити, що більше ми не почуємо його влучних порад, не зможемо з ним поспілкуватися. Юрій Григорович завжди був прикладом для наслідування. У глибокому сумі розділяємо непоправну втрату з родиною, близькими, друзями та колегами Юрія Григоровича і висловлюємо глибокі співчуття. Прощання з Юрієм Григоровичем відбудеться завтра, 20 січня 2021 року у Свято-Смоленському храмі о 12:00. 

Шановні друзі та колеги!
Щиро вітаю вас з наступаючим Новим роком та Різдвом Христовим!

Традиційно наприкінці грудня ми прикрашаємо свої оселі до свят, а наші серця сповнюються очікуванням дива, казкових перетворень та змін на краще. Новорічні свята завжди дарують нам радість і любов та вселяють у серця надію, особливо у непрості часи боротьби та викликів, які приніс нам 2020 рік.
    Хочу побажати, аби Новий 2021 рік увійшов у життя кожного з нас гарними новинами, вагомими здобутками, професійним та особистісним зростанням. Хай всі ваші перемоги і звершення в новому році будуть гідні гордості і наслідування!
    Нехай чарівна мелодія новорічних дзвонів щастям ллється у ваш дім, а тепло різдвяної свічки зігріє серце і сповнить душевною рівновагою та благополуччям! Бажаю аби світла різдвяна зірка осяяла ваш шлях, колядки наповнили вашу оселю сміхом, радістю, миром і добром!
    З Новим роком! З Різдвом Христовим!

З найкращими побажаннями
начальник Управління освіти,
молоді та спорту                                Вікторія УРВАНЦЕВА

Всеукраїнська школа онлайн – це найлегший спосіб для учнів 5-11 класів навчатися дистанційно. Адже вона доступна всім і всюди: у школі, вдома, у дорозі чи навіть за кордоном.

Пропустили заняття через хворобу чи перебуваєте разом з усім класом на карантині – тепер на платформі http://E-SCHOOL.net.ua  можна знайти все за темою. Кожен урок — це комплекс матеріалів: план, відеолекція, короткий конспект з найцікавішими фактами, і навіть тест для самоперевірки.

Скористатися сайтом можна і за допомогою смартфона. Доступ буде навіть тоді, коли на рахунку немає коштів. А зовсім скоро доступним для учнів стане і спеціальний додаток ВШО.

Запрацювала платформа для дистанційного та змішаного навчання учнів 5-11 класів “Всеукраїнська школа онлайн”, яку запустили МОН України та Мінцифри України.

https://lms.e-school.net.ua/

      Щороку всеукраїнський конкурс «Учитель року» відкриває нові імена талановитих педагогів, об’єднує відданих своїй справі, творчих, відкритих до нових знань, готових ділитися своїми надбаннями вчителів. Цьогорічний конкурс проводиться у п’яти номінаціях: «Керівник закладу освіти», «Українська мова та література», «Математика», «Трудове навчання». Конкурс розпочався у листопаді 2020 року змаганнями зонального туру. Конкурсні випробування («Тестування», Дистанційний урок», «Майстер-клас») проводились в онлайн форматі. Учителі закладів освіти Лозівської міської ОТГ, які зареєструвалися для участі у Конкурсі, виборювали право стати першими відповідно до зон, визначених наказом Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації від 29.10.2020 № 149 «Про визначення зон проведення першого (зонального) туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2021»:

номінація «Українська мова та література» (відділ освіти виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської області) – учасник ЧИЖКОВА-ПОТЕЙЧУК Олена, учитель української мови та літератури ЗОШ №11 Лозівської міської ради; 

номінація «Математика» (Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради Харківської області) – учасник АВРАМЕНКО Дар’я, учитель математики КЗ «Катеринівський ліцей» Лозівської міської ради;

номінація «Трудове навчання» (відділ освіти Ізюмської районної державної адміністрації Харківської області ) – учасник ОЛЕКСЕНКО Олена, учитель трудового навчання Лозівської ЗОШ № 7 Лозівської міської ради. За результатами першого (зонального) туру Конкурсу всі три педагоги стали переможцями у своїх номінаціях. У подальшому на конкурсантів очікують нові випробування на обласному рівні. Бажаємо блискучих виступів і перемог!

  Вже третій рік поспіль першокласники Нової української школи Лозівської ОТГ отримують набори LEGO. Безоплатне забезпечення наборами LEGO відбувається в рамках підписаного меморандуму про взаємодію між Міністерством освіти і науки України та The LEGO Foundation. І нещодавно кожен 1-й клас отримав набор “LEGO Play Box”. Працюючи з LEGO першокласники навчаються розуміти прості математичні моделі, роблять та перевіряють припущення, працюють командно, складаючи деталі в одну побудову.

Практичне використання наборів “LEGO Play Box” презентує КЗ «Катеринівський ліцей»

    
 
Одним із пріоритетних напрямів освітньої політики України є реалізація права кожної дитини, у тому числі – дитини з особливими освітніми потребами, на отримання якісних освітніх послуг за місцем проживання. 19 закладів освіти Лозівської ОТГ, в яких є інклюзивні класи, отримали спеціальні засоби корекції психофізичного розвитку осіб з особливими потребами різного віку та з різними нозологіями.
« 1 2 3 4 5 6 7 »