Головна » 2018 » Жовтень » 23
22 жовтня в Лозівській ЗОШ № 1 відбулась нарада завідувачів шкільних бібліотек міста за темою: «Підвищення професійної майстерності бібліотекарів закладів освіти».
Шкільні бібліотекарі обговорили хід проведення заходів в рамках Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек та презентували проведену роботу. Учасники ТТК: Сидоренко О.М.(ПЗОШ № 1), Штерман Л.О.(ЛНВК «ЗНЗ-ліцей № 4), Костенко О.В. (ЛЗОШ № 1), Профатило І.В. (ЛНВК № 10 «ЗНЗ-ДНЗ») поділились досвідом роботи щодо використання ІКТ.
Підводячи підсумки наради, бібліотекарі прийшли до висновку, що розглянуті матеріали варто застосовувати в практичній роботі шкільної бібліотеки.

До закладів загальної середньої освіти м.Лозова продовжують надходити дидактичні матеріали для початкових класів Нової української школи, які необхідні для повноцінного навчання школярів молодшого віку.
Інтерактивні демонстраційні матеріали роблять процес навчання більш цікавим, захоплюючим, корисним для дитини. Таке навчальне обладнання допомагає дітям, які вчаться читати, рахувати, писати, мають безліч питань, концентрувати свою увагу і розширювати горизонти знань.
Практика, наочність, креативність у використанні – ось головні постулати сучасної дидактики.


Виховна робота    311    23.10.2018     0 коментарів
22.10.2018 року в гуртожитку Лозівського професійного ліцею фахівцями Центру молоді Управління освіти, молоді та спорту було проведено виховний захід до Дня похилого віку. Хоча свято і минуло, але це була можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливим і милосердним до найповажнішої частини суспільства.
Скидати з рахунків людину, яка досягла певного солідного віку, абсолютно негуманно. Літній вік людини зовсім не означає, що вона вже на багато не здатна, якраз навпаки: те, що може літня людина, рідко здатна зробити більш молода. Саме це фахівці Центру і хотіли показати молоді під час перегляду відео – ролика.
Слід пам’ятати, чим довше житимуть наші дідусі і бабусі, тим більше мудрості і душевної теплоти вкладуть вони у наше серце.

Спортивні заходи    294    23.10.2018     0 коментарів
22 жовтня 2018 року на футбольному полі ЛЗОШ № 12 відбулися фінальні ігри з футболу «Шкіряний м’яч» серед команд ЗЗСО , які вийшли до фіналу.
У вікових категоріях між собою зустрілися команди учнів:
2008 р.н. – ЛНВК «ЗНЗ-ліцей» № 4 та ЛЗОШ № 1, де із рахунком 4:0 перемогла команда ЛНВК «ЗНЗ-ліцей» № 4.
2007 р.н. – ЛНВК «ЗНЗ-ліцей» № 4 та Панютинська ЗОШ № 1, переможці - команда ЛНВК «ЗНЗ-ліцей» № 4 (рахунок зустрічі – 4:1).
2006 р.н. - Лозівської ЗОШ № 7 та Лозівської ЗОШ № 1, де перше місце посіла команда Лозівської ЗОШ № 1 із рахунком 0:1.
2005 р.н. – ЛНВК «ЗНЗ-ліцей» № 4 та ЛНВК № 10 «ЗНЗ-ДНЗ», де у запеклій боротьбі із рахунком 5:4 першими стали ЛНВК «ЗНЗ-ліцей» № 4.
В номінації «Кращий гравець» у своїй віковій категорії були визначені та нагороджені грамотами Управління освіти , молоді та спорту ЛМР –
o Жуковський Кирило - учень ЛНВК «ЗНЗ-ліцей» № 4 (2008 р.н.)
o Каліман Юрій - учень Панютинської ЗОШ № 1 (2007 р.н.)
o Соломатін Даніїл - учень Лозівської ЗОШ № 1 (2006 р.н.)
o Кутас Іван учень - учень ЛНВК «ЗНЗ-ліцей» № 4 (2005 р.н.)
Матчі судили - вчителі фізичної культури – ЛЗОШ № 1 - Бугаєнко Д.В., ЛНВК «ЗНЗ-ліцей» № 4 – Кривошеєв Є.В., ЛЗОШ № 11 – Чуйко Ю.А., ЛЗОШ № 12 – Романенко О.А., ДНВК «ЗНЗ-ДНЗ» - Даниленко С.М.



19 жовтня в бібліотеці Лозівського НВК № 10 «ЗНЗ-ДНЗ» в рамках Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек, присвяченого 100-річчю від дня народження В.О. Сухомлинського, відбулась робота ТТК шкільних бібліотекарів за темою «ІКТ в роботі шкільної бібліотеки».
Мета заходу – поглиблення знань шкільних бібліотекарів з питань використання мультимедійних технологій в роботі, популяризація творів В.О.Сухомлинського сучасними засобами інформаційно-комп’ютерних технологій.
У ході роботи учасники ознайомилися з особливостями роботи програм Movavi Video Editor та Audacity, обговорили можливості сучасних програмам для створення буктрейлерів, навчилися працювати у голосовій програмі Audacity.
По закінченню роботи учасники ТТК обговорили план створення відеороликів по оповіданнях В.О. Сухомлинського за підготовленими матеріалами.