Головна » 2018 » Жовтень » 09
314    09.10.2018     0 коментарів

З метою пропаганди здорового та активного способу життя, творчого самовираження молоді та привернення уваги громадськості до «хіп-хоп» культури, 6 жовтня на базі Лозівського вищого коледжу мистецтв завдяки співпраці Лозівського центру молоді управління освіти молоді та спорту та ГО «ДаБро» відбувся фестиваль з брейк-дансу «LZB Fest». В нашому місті все частіше проводяться заходи такого формату і учасників стає дедалі більше. Це не може не радувати, бо зайнятість будь-яким видом спорту, або культурою - це гарна профілактика попередження негативних явищ в молодіжному середовищі. Фестиваль, як завжди, пройшов енергійно, драйвово. Головні вимоги оцінювання суддів - це музикальність, емоції, які учасник повинен через своє тіло і рухи передати оточуючим та різні ідеї і "фішки" виконання батлу. Переможці на згадку отримали дипломи та сувеніри з логотипом фестивалю, а також сертифікати на фотосесію.

Бажаємо учасникам вдосконалюватися та підкорювати нові вершини брейкінгу.

  

398    09.10.2018     0 коментарів

За руки візьмемося, друзі,
І поєднаємо серця,
Щоб мова рідна, українська,
Не загубилась в манівцях!

Саме під таким гаслом 08 жовтня 2018 року у Лозівському ліцеї № 4 пройшов міський етап фестивалю-конкурсу ораторського мистецтва за темою «Я знаю: мова мамина свята, в ній вічний, незнищенний дух народу            (М. Адаменко)». У конкурсі взяли участь учні 10-11 класів закладів ЗСО міста. 11 учасників випробували власні сили у володінні влучним образним словом.

Члени журі відмітили якісну підготовку учнів, уміння ораторів вкласти у свої виступи тепло своєї душі, любов до рідної мови, переживання та оптимізм за майбутнє своєї країни.

Виокремилися особистості, які бездоганно послуговуються рідним словом, мають творчий потенціал, уміють самостійно мислити, говорити чітко, послідовно та аргументовано:

І місце посів учень 11 класу Лозівської ЗОШ № 1 Прокопенко Борис;

ІІ місце розділили Гуценко Владислав (Лозівська гімназія) та Сидоренко Давид (ЛНВК «ЗНЗ-ліцей» № 4);

ІІІ місце дісталося Захаровій Анні (ЛНВК № 10 «ЗНЗ-ДНЗ») та Непран Анні (ЛЗОШ № 7).

Глядачі отримали чудовий настрій та величезне емоційне задоволення від виступів юних ораторів, а кожному учаснику були вручені відзнаки та солодкі подарунки.

380    09.10.2018     0 коментарів

В рамках проведення Всеукраїнського уроку про гуманне та відповідальне ставлення до тварин на Лозівській СЮН 1-4 жовтня відбулися наступні заходи:

Дидактична гра «Тварини поруч з нами»

Гурток «Домашні улюбленці», керівник Гавриленко Г.В.

Мета: з’ясувати, що відомо дітям про котів та собак; обговорити та записати значення собаки та кішки в житті людини та природи; що спільного та відмінного між ними?;розвивати вміння співпрацювати в групах

Марафон добрих справ

«Ми відповідаємо за тих кого приручили»

Мета: Набути навички догляду за тваринами, які живуть в умовах куточку живої природи; розвивати бажання піклуватися про кімнатних тварин;виховувати співчуття, дбайливе, відповідальне ставлення до  тварин, які живуть в неволі.

Гурток «Юні охоронці природи», керівник Богуславська С.М.

Тема: Конкурс колажів

«Життя домашніх  та безпритульних собак і котів»

Мета: Ознайомити вихованців з проблемами безпритульних собак та котів; порівняти життя домашніх та безпритульних тварин;

формувати у вихованців гуманне та відповідальне  ставлення до тварин в цілому та безпритульних зокрема; розвивати комунікативні навички, вміння співпрацювати в команді, творчі здібності; виховувати співчуття, доброзичливе ставлення до безпритульних собак та котів

349    09.10.2018     0 коментарів

«Бережи одяг, доки новий, а здоров'я — доки молодий»
Прислів'я

Вірусні інфекції завдають вели­чезної шкоди здоров'ю людини, тому вірусологи з року в рік шукають можливості запобігання розвитку вірусних інфекцій та ефективні засоби лікування уражених організмів. Але на сьогоднішній день найбільш ефективним способом боротьби з вірусними захворюваннями залишається їх профілактика.

Партнери Лозівського центру молоді- Центр денного перебування «Компас» м. Харкова 4 жовтня для студентів Лозівського вищого коледжу мистецтв провели профілактичний захід на цю тему. Що треба знати про  ВІЛ-інфекції та інші вірусні захворювання? Як захистити себе й своїх близьких? У чому полягає профілактика ВІЛ-інфекції? Саме цим питанням  й був присвячений захід. Одним з цікавих завдань було ідентифікувати хворого на ВІЛ на представленій картинці. Це викликало живу та бурхливу дискусію між учасниками. Також вони запам’ятали головне, що  ВІЛ передається від матері до дитини, через кров та статевим шляхом. Розвіяли міфи передачі ВІЛ через рукостискання, побутові прилади, «обнімашки», поцілунки та через дружбу.

Захворювання небезпечне тим, що з моменту інфікування до появи перших явних симптомів може пройти не один рік. На стадії, коли ще немає симптомів, захворювання можна виявити за допомогою аналізу крові.  Саме тому протягом заходу кожен бажаючий мав змогу пройти конфіденційне  тестування швидкими тестами на ВІЛ, Гепатит В,С, сифіліс в пересувній амбулаторії Центру «Компас».

  

340    09.10.2018     0 коментарів

8 жовтня у гуртожитку Харківського автомобільно-дорожнього Коледжу фахівцями Лозівського Центру молоді Управління освіти, молоді та спорту було проведено правовий брейн-ринг «Закон і права єдині».

Студенти мали можливість позмагатися в ерудованості, знанні загальних правових принципів та в першу чергу в швидкості прийняття рішень. Між собою у знанні права змагалися команди «Феміда» та «Демократи».

Підготовлені запитання були цікавими та стосувалися різноманітних сфер людського буття – від загальних логічних до спеціальних юридичних. Зокрема, студенти відповідали на питання з сімейного, цивільного, трудового, конституційного та адміністративного права.

Представники обох команд показали добрий результат, але з невеликим відривом перемогу отримала команда «Демократи».