Головна » 2020 » Вересень » 30
28.09.2020 року в режимі онлайн відбувся методичний колоквіум «Англійська мова в дистанційному вимірі».
На колоквіумі були розглянуті методичні рекомендації щодо викладання англійської мови та розглянули особливості дистанційного і змішаного навчання.
Спілкування онлайн пройшло продуктивно та в доброзичливій атмосфері.
Новини    166    30.09.2020     0 коментарів
З метою задоволення потреб педагогічних працівників щодо змісту підвищення кваліфікації та поглиблення знань з різних питань КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» оголошує набір на навчання в жовтні 2020 року в дистанційній формі за програмами таких тематичних спецкурсів:
• Викладання основ геології в курсі географії.
• Діяльнісний підхід до організації освітнього процесу в початковій школі.
• Навчання учнів збереження здоров’я репродуктивної та ендокринної систем.
• Інклюзивна освіта: перші кроки по роботі з «особливими дітьми».
• Розвиток психосоціальної стійкості до стресу..
• Організація освітнього процесу з фізкультури в умовах дистанційного та змішаного навчання.
• Організація роботи з історичними джерелами в процесі навчання історії.
• Освітній процес в ЗДО в умовах сучасних викликів.
• Стратегія підготовки учнів до ЗНО з математики двох рівнів.
• Організація роботи ЗЗСО в умовах змішаного навчання (для керівників закладів загальної середньої освіти)
• Підготовка учнів до участі в інтелектуальних змаганнях та МАН (для вчителів зарубіжної літератури та російської мови ).
• Основи алгоритмізації та програмування.
• Ефективні педагогічні технології в дошкільній освіті.
• Еволюційні аспекти вивчення біології рослин, тварин та людини.
• Інноваційна освітня діяльність учителя початкових класів.
• Навчання української мови в умовах упровадження нової редакції Українського правопису (для вчителів української мови та літератури).
За визначеними темами підготовлено нові освітні програми.
Навчання за освітньою програмою кожного тематичного спецкурсу триватиме три дні ( 15 годин) – 16, 19, 20 жовтня 2020.
Вартість навчання 210 грн.

За результатами навчання будуть видані сертифікати про підвищення кваліфікації.

Порядок зарахування на навчання: тим педагогічних працівникам, які обрали спецкурси за вказаними темами, необхідно 13-15 жовтня зареєструватись на сайті «Дистанційна освіта КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» за адресою http://newdl.edu-post-diploma.kharkov.ua/ у розділі за темою обраного спецкурсу.
У перший день навчання, 16 жовтня, там же педагоги зможуть ознайомитися з розкладом занять, порядком оплати і навчання в дистанційній формі.
28 вересня 2020 року відбувся методичний івент «Особливості організації освітнього процесу з предмета «Хімія» у 2020/2021 навчальному році». Під час заходу було розглянуто методичні рекомендації щодо викладання хімії, особливості календарного планування. Досвідом роботи дистанційного навчання поділилися вчителі Іваненко А.С. (КЗ «Панютинський ліцей», Хлібнянська філія) та Деняк О.М.(ЛЗОШ №11)
Також учителі хімії були ознайомлені з планом реалізації Указу Президента України №31/2020 «Про оголошення 2020/2021 навчального року Роком математичної освіти в Україні», Концепцією розвитку природничо-математичної освіти (STEM –освіти).
28 вересня 2020 року у межах вересневого методичного колоквіуму проведено дистанційний семінар для учителів географії закладів ЗСО Лозівської міської ради за темою: «Географія в дистанційному вимірі». Під час роботи було проаналізовано інструктивно-методичні рекомендації щодо викладання географії у 2020/2021 навчальному році та обговорено практичні кроки використання навчальних онлайн-ресурсів в умовах очного та дистанційного формату навчання.
Досвідом роботи під час дистанційного навчання поділилися з колегами керівник міського методичного об’єднання вчителів географії Архарова І.В., учитель КЗ «Лозівський ліцей»№1 та вчитель географії ЗОШ №11 Кошляк Є.О., учитель географії ЗОШ № 3 Тепляк І.І. поділилась досвідом формування власної індивідуальної освітньої траєкторії.