Головна » 2020 » Січень » 31

30 січня для учнів 9-го класу Хлібнянської філії Комунального закладу «Панютинський ліцей» Лозівської міської ради та викладача філії з предмету фізика – Худолій Л.І., із залученням спеціалістів Навчально-консультативного пункту в м. Лозова Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності в Харківській області – Марченка С.П. та Борзьонок І.І., було проведено класно-групове заняття на тему «Дозиметричний контроль та радіохімічна розвідка» з метою підвищення всеохоплюючого рівня знань та навичок з питань цивільного захисту і безпеки життєдіяльності.

Під час заняття учнів було ознайомлено із різноманіттям засобів індивідуального та колективного захисту, побутовими та військовими приладами радіохімічної розвідки, приладами дозиметричного контролю. Їм не тільки розповідали про їх наявність, а й самотужки учні мали змогу на практиці ознайомитись із різними видами і типами протигазів й респіраторів, самостійно провести дозиметричний контроль.

Додатково, учням нагадали дії під час виявлення підозрілих та вибухонебезпечних предметів, показали приклади підозрілих предметів, які можуть бути вибухонебезпечними під час терористичного акту чи диверсії.

В кінці заняття, учням розповіли та було показано приклади найпростіших засобів індивідуального захисту, які можна самотужки швидко виготовити із підручних засобів, з метою збереження життя та здоров’я під час виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природного чи військового характеру.

30 січня 2020 року у залі засідань Управління освіти, молоді та спорту відбулось засідання методичної ради, на якій були висвітлені наступні питання:

  • Про організацію методичної роботи з педагогічними працівниками в 2020 році.
  • Про результати і висновки PISA– 2018.
  • Про підсумки проведення ІІ (міського) етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів та І (міського) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН.
  • Про сертифікацію педагогічних працівників як зовнішнє оцінювання їх професійних компетентностей .
  • Про участь педагогічних працівників у фестивалі «добрих практик» освітян Харківщини «Майстри педагогічної справи презентують».
  • Про супервізію як стратегію покращення якості викладання.

30.01.2020 року в залі засідань Управління освіти, молоді та спорту відбулась нарада для осіб, відповідальних за формування комплектів реєстраційних документів учнів, які складатимуть ДПА у формі ЗНО.

Учасників зібрання ознайомлено з особливостями реєстрації на зовнішнє незалежне оцінювання у 2020 році.