Головна » 2018 » Листопад » 09
Дошкільна освіта    431    09.11.2018     0 коментарів

6 листопада 2018 року на засіданні Школи педагогічної майстерності вихователів, вихователів-методистів закладів дошкільної освіти при КВНЗ "Харківської академії неперервної освіти" вихователь-методист Лозівського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №3 «Чебурашка» Лозівської міської ради Харківської області Іванова Світлана Анатоліївна провела майстер-клас за темою: "Використання моніторингових досліджень для відстеження мовленнєвого розвитку дітей старшого дошкільного віку"

Під час засідання було розглянуто особливості розвитку дитини в контексті освітньої програми для дітей старшого дошкільного віку «Впевнений старт»; поглиблено знання вихователів з формування мовленнєвої готовності дитини до наступної ланки освіти; педагогам надано допомогу з питань відстеження рівня мовленнєвого розвитку дитини старшого дошкільного віку.

 

386    09.11.2018     0 коментарів

8 листопада 2018 року на базі Панютинської ЗОШ №1 відбулось засідання методичної студії для вчителів економіки з теми: Формування підприємницької компетентності учнів на уроках економіки у відповідності до вимог державних стандартів.

В ході роботи розглянуто сутність і структуру підприємницької компетентності особистості, а також методичні аспекти формування цього феномену в учнів. Свій досвід роботи  щодо формування підприємницької компетентності учнів презентували вчителі економіки Лозівського НВК №10 «ЗНЗ-ДНЗ» Сендецька Т.М. та Панютинської ЗОШ №1 Добродум Л.О., провели заняття з елементами тренінгу - симуляційну гру «Фабрика іграшок».

Під час «круглого стола» учасники обмінялися досвідом з питання формування в учнів компетентності підприємливості, фінансової грамотності на уроках та в позаурочний час, намітили план дій на поточний рік.

   

9 листопада 2018 року відбулося написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності. Мета акції – не перевірка грамотності, а єднання, солідарність з усіма, хто любить і шанує рідне слово, хто хоче, щоб українці говорили українською мовою і зберегли її для нащадків.

Протягом останніх 18 років ця акція перетворилася із звичайної перевірки знань української мови до масштабного міжнародного флешмобу, до якого долучилися й управлінці, й методисти, й учительська та учнівська спільноти міста Лозової. Всього взяли участь понад 2000 учнів та 300 педагогів закладів освіти.

392    09.11.2018     0 коментарів

З метою профілактики негативних явищ серед молоді та формування здорового способу життя за ініціативою фахівців центру молоді Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради 08 листопада 2018 року в гуртожитку Лозівського професійного ліцею було організовано годину спілкування «Наркотикам - НІ!». Бесіду провела лікар-нарколог Даниленко Світлана Володимирівна.

Лікар розповіла про дію наркотичних речовин на організм людини та шляхи профілактики наркозалежності. Молодь задавала питання та отримувала вичерпні відповіді від кваліфікованого спеціаліста. Сподіваємось, що присутні на лекції зробили висновки для себе та їх оминуть подібні шкідливі звички.