Головна » 2017 » Квітень » 13
410    13.04.2017     0 коментарів

12 квітня відзначили Всесвітній день авіації і космонавтики та День ракетно-космічної галузі України. Саме в цей день 1961 року  людина вперше в історії здійснила політ у космос. Але, це не тільки свято професіоналів, а й чудова нагода для осмислення досягнутих вершин. Саме тому для молоді міста в Лозівському професійному ліцеї та Лозівській філії Харківського автодорожнього технікуму фахівцями міського центру молоді Управління освіти, молоді та спорту міської ради були організовані зустрічі з почесним ветераном України Карасюком Миколою Петровичем, який багато років працював вчителем історії. Він розповів присутнім про перших космонавтів, перший політ людини у космос та взагалі, як зароджувалась космічна галузь. Більш детально Микола Петрович ознайомив учнів з біографією першого космонавта України – Леоніда Каденюка, який 19 листопада 1997 року  у складі екіпажу американського космічного корабля "Колумбія" здійснив політ. Ця подія стала найяскравішим моментом в розвитку космонавтики України.

Також, діти дізналися про те, що Україна, як справжня космічна держава, має чималу кількість видатних творців та теоретиків космонавтики. Молодь з захопленням переглянула документальний фільм «Відкритий космос» під час якого кожен встигнув помріяти, побувавши в космосі.

Сьогодні Україна відома на світовому ринку своєю космічною продукцією: ракетами-носіями, космічними апаратами, приладами та системами керування для космічних комплексів, унікальними об’єктами наземної інфраструктури. Провідні підприємства галузі беруть участь у багатьох міжнародних космічних проектах.

За роки незалежностi здiйснено близько 100 пускiв ракетносiiв, за допомогою яких запущено близько 190 космiчних апаратiв на замовлення 10 країн свiту.

З давніх часів людина прагнула підкорити небо, мріяла подивитися на нашу Землю з висоти, зазирнути далі, наблизитися до зірок. Сьогодні дорога в космос відкрита завдяки розвитку науки, значний вклад в який внесли українські вчені, конструктори, інженери.