Головна » Учнівське самоврядування

З 11 по 13 січня 2018 року на базі Комунального закладу «Харківський обласний Палац дитячої та юнацької творчості» відбувся навчально-тематичний збір лідерів учнівського самоврядування Харківської області, в якому взяли участь близько 80 членів та координаторів районних (міських) рад старшокласників. У рамках реалізації Всеукраїнського проекту «Рух лідерів», що координує Харківська обласна рада старшокласників, до лідерів Харківщини приєдналися лідери Сумської ради старшокласників та Сумського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» імені І.Г. Харитоненка. Лозову представляли лідери МРС «Нова хвиля» Котова Діана, Ганжа Діана, Берко Карина та координатор Діденко Олена Сергіївна.

Під час проведення збору учасники обмінялися досвідом роботи щодо впровадження та реалізації волонтерського проекту Харківської обласної ради старшокласників «Допоможи герою АТО», взяли участь в екскурсії до Фельдман Еко-парку, у тренінгу, що провела Мельман Вікторія Олександрівна, доцент кафедри політології та філософії ХарРІ НАДУ при Президентові України.

12 січня 2018 року відбувся ювілейний десятий новорічний бал лідерів учнівського самоврядування Харківської області. Лідери узяли участь в майстер-класах, що проводили Марія Літвінова, неодноразовий чемпіон всесвітніх конкурсів бального танцю, керівник гуртків бального танцю Комунального закладу «Харківський обласний Палац дитячої та юнацької творчості», та хореограф Сумського центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю Олена Сафонова, на яких вивчали полонез, падеграс, польку.

Незабутнім враженням збору стала участь лідерів у Вертеп-фесті 13 січня, під час якого лідери заспівали щедрівки. А на головній площі члени україно-польського клубу виконали колядки  польською мовою.

     

27 грудня відбулась зустріч мера міста з Радою старшокласників «Нова хвиля». Лідери учнівського самоврядування з цікавістю слухали міського голову про роботи, які ведуться у місті з облаштування закладів освіти, молоді, спорту, культури, благоустрою вулиць і мікрорайонів, проведення реформи у медичній галузі.

У ході зустрічі молодь цікавилися, чи важко Сергію Зеленському перебувати на посаді мера, і як йому вдається одночасно вирішувати таку велику кількість проблем. Вносили учні свої пропозиції щодо озеленення міста, контролю за чисельністю бродячих тварин. Запитували, де можуть підзаробити на кишенькові витрати влітку під час канікул.

Під час зустрічі Сергій Зеленський вручив Монету Національного Банку, яка присвячена волонтерській діяльності в Україні найактивнішим волонтерам Валерії Яцині, Ксенії Проскуріній та директору Лозівського міського Будинку дитячої та юнацької творчості Інні Жуковій.

Після спілкування учні пройшлися мерією. Побували у великій залі міської ради та спробували себе у ролі депутатів - голосували за допомогою системи голосування «Рада Голос». Оглянули Дошку Почесних громадян міста Лозова та Пам’ятну Дошку загиблим учасникам АТО. По закінченню заходу міський голова запросив учнів до свого кабінету і з нагоди Новорічних та Різдвяних свят вручив солодкі подарунки.

     

20 грудня лідери Лозівської міської ради старшокласників "Нова хвиля" будинку дитячої та юнацької творчості Дегтяр Анна та Лагодіна Дарина з координатором Діденко О.С. взяли участь у засіданні Харківської обласної ради старшокласників "Академія управлінської майстерності", яке проходило на базі Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України. Для старшокласників організували цікаві тести та тренінги, а також надали розгорнуту інформацію про нововведення у ЗНО та особливості вступної кампанії до українських вишів.

  

В загальноосвітніх навчальних закладах та Будинку дитячої та юнацької творчості протягом тижня, з 10.10.2017 по 13.10.2017 року, був проведений європейський тиждень місцевої демократії.

Учні міста зустрічалися з депутатами міської ради, з головами селищних рад. По закладах пройшли тематичні класні години «Потужне місцеве самоврядування – подальший демократичний поступ України», лекції «Європейська хартія місцевого самоврядування: що ми про неї знаємо» та круглі столи «Самоврядування — це демократія».

   

7 жовтня 2017 року у Комунальному закладі «Харківський обласний Палац дитячої та юнацької творчості» відбулася звітно-виборча конференція Харківської обласної ради старшокласників за темою «Основні напрями роботи Харківської обласної ради старшокласників у  2017/2018 навчальному році».

У засіданні взяли участь члени ради старшокласників Лозівського будинку дитячої та юнацької творчості «Нова хвиля» разом із координатором. Член ради старшокласників Віталій Коровушкін звітував про роботу. До нового складу координаційної ради Харківської обласної ради старшокласників було обрано Неверову Софію, ученицю 10 класу Лозівської ЗОШ № 7, Манжулу Анастасію, ученицю 10 класу Лозівського НВК «ЗНЗ-ДНЗ № 8» та Коровушкіна Віталія, учня 11 класу Лозівської ЗОШ № 12.