Головна » Профорієнтаційна робота

22 лютого 2018 року  фахівцем центру молоді управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради з учнями випускних курсів Панютинського професійного аграрного ліцею була проведена бесіда – диспут на тему «Cтереотипи про вищу освіту та її значення для кар’єри». В ході розмови стало зрозумілим -  більшість учні переконані, що не варто витрачати час и сили на отримання вищої освіти, молодь не вбачає в цьому сенсу. Також є й такі, хто збирається продовжити навчання, але переймаються високою платою за нього. Дехто після закінчення ліцею збирається на заробітки. Але пообіцяли повернутися до рідного міста витрачати зароблені кошти.

29 січня 2018 року в Домаському НВК «ЗНЗ-ДНЗ» фахівцем центру молоді Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради проведено профорієнтаційну гру «Підприємець». Старшокласники створювали власні підприємства, за обраними навмання напрямками, розподіляли обов’язки та виробляли власну продукцію. Наприкінці обговорили роботу у групах та зробили висновки щодо необхідності отримання професійної освіти.

 

 24 жовтня 2014 року в Лозівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №12 відбулася профорієнтаційна зустріч випускників міста Лозова з представниками Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна. На цей раз учнів чекала незвичайна виїзна експозицій навчального центру, де можна було побачити, як народжується наука. Учні мали змогу спостерігати за роботою 3D-принтера, познайомилися з принципом роботи славнозвісного трансформатору Тесли, спостерігали за хімічними дослідами, розгадували ребуси тощо.

10 березня 2017 року у Лозівському ліцеї № 4 з метою профорієнтації відбулася зустріч випускників шкіл міста з представниками Донецького юридичного інституту МВС України.

На заході були присутні: радник міського голови Інденко О. О., начальник Управління освіти, молоді та спорту Урванцева В.М.

Під час зустрічі учні 9-11 класів мали змогу ознайомитися з умовами вступу та навчання у вищому навчальному закладі.

24 лютого 2017 року радо відчинила свої двері для всіх бажаючих Панютинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1, адже саме цього дня там відбувся День відкритих дверей. Адміністрація, вчителі, батьки та учні ще раз довели, що вони, дійсно, одна велика дружня родина. Батьки мали змогу переглянути презентацію навчального закладу.

Із вступним словом перед батьківською громадою виступила директор школи Мохарєва Тетяна В’ячеславівна, яка презентувала досягнення учнів та вчителів школи, наголосила що саме тут навчаються творчі й обдаровані діти, а вчать їх талановиті й залюблені у свою справу педагоги. Перед батьками та гостями продемонструвала свою діяльність члени учнівського самоврядування, голова учнівської ради «Сузір’я» Петриченко Марія ознайомила з роботою центрів та їх досягненнями. Також учні із задоволенням подарували свої найкращі художні номери.

У цей день батьки стали співучасниками навчального процесу: відвідали низку відкритих уроків, які проходили в кожному класі та майстер-класи з виховної роботи, а ще батьки мали можливість подивитися, як і де їхні діти навчаються в закладі, який відповідає вимогам сьогодення (батьки на власні очі побачили, як вчителі застосовують технічні засоби під час уроку) і дозволяє йти в ногу з часом, із задоволенням подивилися виставку поробок та малюнків, зроблених руками дітей.

Кульмінацією дня стало свято Колодія, батьки та учні з великим задоволенням відвідали ярмарок-розпродаж виробів власного виробництва та бути присутніми на спаленні опудала – символу Зими, що символізувало перемогу Весни.

« 1 2