Головна » Новини
Новини    336    02.04.2021     0 коментарів

Управління освіти, молоді та спорту міської ради інформує, що у зв’язку з загостренням епідемічної ситуації та відповідно до рішення місцевої КТЕБ та НС Лозівської міської територіальної громади (протокол №7 від 02.04.2021), керівникам закладів освіти та установ, підпорядкованих Управлінню освіти, молоді та спорту міської ради, рекомендовано: 1.1. Забезпечити посилення протиепідемічних заходів на період карантинних обмежень у закладах освіти та установах, підпорядкованих Управлінню освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради Харківської області, в зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).1.2. Забезпечити організацію освітнього процесу для учнів 1-11 класів з використанням технологій дистанційного навчання.1.3. Забезпечити роботу закладів дошкільної освіти з неухильним дотриманням правил гігієни, використанням засобів індивідуального захисту, дотриманням у закладах відповідних санітарних і протиепідемічних заходів, а також здійснення обов’язкового щоденного стану здоров’я вихованців.   1.4. Заборонити відвідування закладів освіти здобувачами освіти у разі, коли на самоізоляції через контакт з пацієнтом з підтвердженим випадком COVID-19 перебуває більш ніж 50 відсотків здобувачів освіти та персоналу закладу освіти. 1.5.Забезпечити роботу закладів позашкільної освіти з використанням технологій дистанційного навчання.1.6.Забезпечити роботу інклюзивно-ресурсних центрів щодо проведення комплексної оцінки для осіб з особливими освітніми потребами в очному форматі з дотриманням у закладах відповідних санітарних і протиепідемічних заходів.

Термін виконання: 05.04.2021

Термін дії: до відповідного рішення

Новини    222    01.04.2021     0 коментарів

Управління освіти, молоді та спорту міської ради інформує, що відповідно до рішення місцевої КТЕБ та НС Лозівської міської територіальної громади (протокол №6 від 26.03.2021), керівникам закладів освіти та установ, підпорядкованих Управлінню освіти, молоді та спорту міської ради рекомендовано: 1.1. Забезпечити посилення протиепідемічних заходів на період карантинних обмежень у закладах освіти та установах, підпорядкованих Управлінню освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради Харківської області, в зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19). 1.2. Забезпечити організацію освітнього процесу:1.2.1 для учнів 1-4 класів з відвідуванням закладів освіти з дотриманням у закладах відповідних санітарних і протиепідемічних заходів, а також здійснення обов’язкового щоденного стану здоров’я учнів; 1.2.2 для учнів 5-11 класів з використанням технологій дистанційного навчання. 1.3. Забезпечити роботу закладів дошкільної освіти з неухильним дотриманням правил гігієни, використанням засобів індивідуального захисту, дотриманням у закладах відповідних санітарних і протиепідемічних заходів, а також здійснення обов’язкового щоденного стану здоров’я вихованців. 1.4. Заборонити відвідування закладів освіти здобувачами освіти у разі, коли на самоізоляції через контакт з пацієнтом з підтвердженим випадком COVID-19 перебуває більш ніж 50 відсотків здобувачів освіти та персоналу закладу освіти. 1.5.Забезпечити роботу закладів позашкільної освіти з використанням технологій дистанційного навчання. 1.6.Забезпечити роботу інклюзивно-ресурсних центрів щодо проведення комплексної оцінки для осіб з особливими освітніми потребами в очному форматі з дотриманням у закладах відповідних санітарних і протиепідемічних заходів. Термін виконання: із 05.04.2021. Термін дії: до відповідного рішення

Новини    270    04.03.2021     0 коментарів

Дорогі жінки!Сердечно вітаю вас із найпрекраснішим святом весни, ніжності та краси – Міжнародним жіночим днем 8 Березня! Це свято є символом усього, що є в світі найсвітлішого – добра, кохання, радості й тепла. Адже жінка, як і весна, несе у світ особливу і величну місію природи – життя і любов, ніжність і турботу, натхнення і неповторність. Нехай цей день, увійде у Вашу оселю з ніжним і прозорим ароматом перших квітів, з чистим подихом весняного повітря, з першими теплими сонячними променями, які зігрівають серця найчарівнішої половини людства веселковими барвами кохання і щастя! Бажаю, щоб кожен прийдешній день Ви зустрічали з посмішкою, з передчуттям радості, із впевненістю і щиросердечним спокоєм! Хай завжди сяють Ваші очі, збуваються всі мрії, а з Вами завжди будуть здоров’я, любов, краса та щастя! Бажаю, щоб у Вашому домі панували взаєморозуміння та злагода, усіх супроводжував успіх та добрий настрій! Щасливої Вам жіночої долі, надійного чоловічого плеча, квітів – ніжних та духмяних! Зі святом!

 

З повагою

 начальник Управління освіти,

молоді та спорту  Вікторія Урванцева

 

Новини    235    03.03.2021     0 коментарів

03 березня проведено нараду заступників керівників закладів загальної середньої освіти Лозівської міської ТГ, під час якої опрацьовано наступні питання:  -про нормативно-правові аспекти організації інклюзивного навчання у закладах освіти; -про дотримання фінансово-бюджетної дисципліни в частині організації інклюзивного навчання у закладах загальної середньої освіти; -про формування пакету документів для організації інклюзивного навчання у закладах освіти та дотримання нормативності замовлення документів про базову середню освіту для дітей з ІП. За підсумками наради надано відповідні доручення.

Новини    285    26.02.2021     0 коментарів

25 лютого 2021 року відбулася онлайн-зустріч з представниками Міністерства освіти і науки України, Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації, Департаменту освіти Харківської міської ради, управлінь освіти, молоді та спорту регіонів Харківської області, Харківської академії неперервної освіти, представників вищих навчальних закладів щодо імплементації проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність»», що виконується Радою наукових досліджень і обмінів за підтримки Посольства Сполучених Штатів Америки та Посольства Великої Британії в Україні, в партнерстві з міністерством освіти і науки України та Академією української преси. У рамках зустрічі досвідом роботи закладу щодо реалізації проєкту поділилася Тетяна МОХАРЄВА, директор КЗ «Панютинський ліцей» Лозівської міської ради, яка презентувала участь у проєкті вчителів української мови та літератури, історії, мистецтва ліцею та філій, розкрила суть нових підходів до проведення уроків, поділилася амбітними планами закладу на майбутнє щодо впровадження онлайн-інструментів, форм роботи, методики викладання інфомедійної грамотності в закладі.

Новини    225    25.02.2021     0 коментарів

Керівники закладів загальної середньої освіти Лозівської міської територіальної громади 25 лютого взяли участь в онлайн-засіданні «круглого столу» за темою «Моя школа: інвестиції в освіту». Ініціатор зустрічі – Асоціація органів місцевого самоврядування «Асоціація відкритих міст». Вектор уваги – використання онлайн-платформи «Моя школа», її переваги, розширений функціонал і можливості при організації комфортного та якісного процесу дистанційного навчання.

Новини    272    25.02.2021     0 коментарів

25 лютого відбувся онлайн-форум «Громада в Дії», мета якого – підтримка цифрової трансформації громад та створення майданчика для взаємодії між містами, селищами та селами, державними органами і неурядовими організаціями. У заході взяли участь та ділилися передовим світовим досвідом Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, його заступники, Президент Фонду Східна Європа Віктор Лях, Директорка Швейцарського бюро співробітництва Посольства Швейцарії в Україні Ніколь Рудер та інші. Фахівці Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради отримали безцінні знання щодо основних напрямів діяльності Мінцифри у підтримці цифровізації громад; про механізм надання державної субвенції для забезпечення громад та територій широкосмуговим доступом до інтернету; дізналися про найкращі кейси громад з цифровізації, а також про меморандум щодо системного впровадження цифрових технологій між громадами та Мінцифрою.

 

Новини    243    22.02.2021     0 коментарів

З огляду на гостру актуальність 18 лютого 2021 року вчителі початкових класів закладів освіти Лозівської міської громади провели 77 уроків для учнів 1-2 класів за темою «Моя суперсила – безпека в Інтернеті», присвячених захисту дітей в цифровому середовищі. Проведення таких уроків зініційовано уповноваженим Президента України з прав дитини і викликано тим що, в період карантину діти стали проводити на 80% більше часу онлайн, разом з цим підвищились звернення щодо випадків булінгу з використанням інформаційно-комунікаційних технологій, а сексуальна експлуатація дітей в Інтернеті збільшилась вдвічі. Контент уроку передбачав наступні питання:

1.Найбільш поширені форми взаємодії та ризики в Інтернеті для дітей молодшого шкільного віку.

2. Захист приватної інформації в Інтернеті.

3. Ознаки ризикованої комунікації.

4. Правила безпечної поведінки в Інтернеті.

5. Хто може допомогти, якщо дитина стала жертвою сексуального насильства онлайн?

6. Як діяти, якщо хтось із дітей зізнався, що став жертвою сексуального насильства онлайн?

7. Що робити вчителям/адміністрації школи у разі виявлення учня/учениці, який потрапив в ситуацію онлайн ризику?

За словами вчителів дітям було цікаво та корисно!

 

Новини    215    19.02.2021     0 коментарів

18 лютого відбулась нарада керівників закладів загальної середньої освіти в режимі офлайн, під час якої були обговорено наступні питання: організація та проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2021 році; особливості організації та проведення курсів підвищення кваліфікації педагогічних працівників у 2021 році; ключові зміни у Санітарному регламенті для закладів загальної середньої освіти; організація харчування у закладах освіти за системою НАССР; формування у 2021/2022 навчальному році нормативно наповненої мережі закладів освіти, підпорядкованих Управлінню освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради Харківської області. У категорії «Різне» розглянуто питання дотримання фінансово-бюджетної дисципліни, освоєння лімітів за 2020 рік та у поточному звітному періоді, виконання норм харчування учнів/вихованців закладів освіти. За результатами наради керівникам надано відповідні доручення.

Новини    179    16.02.2021     0 коментарів

Центр молоді та молодіжний хаб PIXEL 15 лютого передали благодійну допомогу притулку для бездомних тварин. Під час акції «Врятуй життя» зібрали корм, крупи та теплі речі.

Новини    245    16.11.2020     0 коментарів

Феномен Шевченка відбиває нашу національну природу, наше світосприйняття, наше минуле й нашу надію на майбутнє. Він символізує душу українського народу, втілює його гідність, дух і пам’ять…                                                                                            Є. Сверстюк

10 листопада 2019 року серед учнів Лозівської громади відбувся міський етап ХІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Тараса Шевченка. Мета даного конкурсу – вшанування творчої спадщини Тараса Григоровича Шевченка, виявлення творчо обдарованої молоді, розвитку її потенціалу, виховання у молодого покоління поваги до мови й традицій свого народу, підвищення рівня мовної освіти в Україні. Конкурс пройшов у дистанційному режимі, у ньому взяли участь 27 учнів із закладів загальної середньої освіти Лозівської міської ради. Бажаємо переможцям міського етапу конкурсу подальших успіхів! З результатами конкурсів можна ознайомитися тут

Новини    191    22.10.2020     0 коментарів

З оголошенням про проведення конкурсного відбору на заміщення вакантних посад консультантів (8 штатних одиниць) Комунальної установи "Центр професійного розвитку педагогічних працівників" ознайомитись тут:  

Новини    166    30.09.2020     0 коментарів
З метою задоволення потреб педагогічних працівників щодо змісту підвищення кваліфікації та поглиблення знань з різних питань КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» оголошує набір на навчання в жовтні 2020 року в дистанційній формі за програмами таких тематичних спецкурсів:
• Викладання основ геології в курсі географії.
• Діяльнісний підхід до організації освітнього процесу в початковій школі.
• Навчання учнів збереження здоров’я репродуктивної та ендокринної систем.
• Інклюзивна освіта: перші кроки по роботі з «особливими дітьми».
• Розвиток психосоціальної стійкості до стресу..
• Організація освітнього процесу з фізкультури в умовах дистанційного та змішаного навчання.
• Організація роботи з історичними джерелами в процесі навчання історії.
• Освітній процес в ЗДО в умовах сучасних викликів.
• Стратегія підготовки учнів до ЗНО з математики двох рівнів.
• Організація роботи ЗЗСО в умовах змішаного навчання (для керівників закладів загальної середньої освіти)
• Підготовка учнів до участі в інтелектуальних змаганнях та МАН (для вчителів зарубіжної літератури та російської мови ).
• Основи алгоритмізації та програмування.
• Ефективні педагогічні технології в дошкільній освіті.
• Еволюційні аспекти вивчення біології рослин, тварин та людини.
• Інноваційна освітня діяльність учителя початкових класів.
• Навчання української мови в умовах упровадження нової редакції Українського правопису (для вчителів української мови та літератури).
За визначеними темами підготовлено нові освітні програми.
Навчання за освітньою програмою кожного тематичного спецкурсу триватиме три дні ( 15 годин) – 16, 19, 20 жовтня 2020.
Вартість навчання 210 грн.

За результатами навчання будуть видані сертифікати про підвищення кваліфікації.

Порядок зарахування на навчання: тим педагогічних працівникам, які обрали спецкурси за вказаними темами, необхідно 13-15 жовтня зареєструватись на сайті «Дистанційна освіта КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» за адресою http://newdl.edu-post-diploma.kharkov.ua/ у розділі за темою обраного спецкурсу.
У перший день навчання, 16 жовтня, там же педагоги зможуть ознайомитися з розкладом занять, порядком оплати і навчання в дистанційній формі.
Новини    201    29.09.2020     0 коментарів
Згідно з протоколом № 1 від 28 вересня 2020 року засідання конкурсної комісії з проведення конкурсного відбору на заміщення вакантної посади директора Комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Лозівської міської ради Харківської області, затвердженої розпорядженням міського голови від 22.09.2020 № 352, до участі у конкурсному відборі допущено одного кандидата: Охрончук Наталію Миколаївну, на сьогодні працює на посаді завідувача міського методичного кабінету Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради Харківської області, має вищу освіту, у 1994 році закінчила Харківський державний педагогічний університет ім. Г.С. Сковороди за спеціальністю «Біологія» та здобула кваліфікацію вчителя біології, (диплом спеціаліста), педагогічний стаж 32 роки
Новини    181    24.09.2020     0 коментарів

На офіційному вебсайті Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради Харківської області (рубрика «Громадське обговорення») розміщено ПРОЕКТ рішення Лозівської міської ради Харківської області «Про реорганізацію Комунального закладу «Яковлівський ліцей» Лозівської міської ради Харківської області» (далі – Проєкт). Проєкт розроблено відповідно до ст.ст.25, 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», згідно з положенням Постанови Кабінету Міністрів України від 03 листопада 2010 року № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики». Пропозиції та зауваження до Проєкту просимо надсилати на електронну адресу: uoms-lmr@ukr.net, у письмовому вигляді за допомогою поштового зв’язку на адресу: Харківська обл., м. Лозова, мікрорайон 1, буд.1.

« 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 15 16 »