Головна » Новини
Новини    82    24.02.2023     0 коментарів

Лозівську громаду на обласному етапі всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2023» у номінації «Фізична культура» представляла вчителька Комунального закладу «Лозівський ліцей №5 «Лінгва» Олена ПАВЛЕНКО.

На підставі підсумкових зведених оціночних листів першого туру, згідно з рейтингом балів, набраних конкурсантами на IІ (фінальному) етапі, Олена Сергіївна посіла ПЕРШЕ місце та визначена КРАЩИМ вчителем фізичної культури Харківщини, і вже через місяць пані Олена представлятиме регіон на Всеукраїнському етапі конкурсу!

Щиро вітаємо Олену ПАВЛЕНКО з перемогою в одному з найпрестижніших фахових конкурсів та щиро віримо, що нові, вражаючі перемоги попереду!

Новини    151    28.11.2022     0 коментарів

Коментар Олени СВЯТЕНКО, заступниці директора департаменту інституційного аудиту Державної служби якості освіти України, для Суспільне Новини щодо можливостей організації освітнього процесу у школах в умовах перебоїв електропостачання.

Через аварійні відключення електроенергії внаслідок ракетних обстрілів росією критичної інфраструктури українські школярі вимушені здобувати освіту в темряві. Багатьох батьків цікавить питання, як допомогти дитині продовжувати навчатися в умовах відсутності світла. 

Спеціалісти Державної служби якості освіти України (ДСЯО) дали кілька рекомендацій, як ефективно налагодити процес навчання.

Основна рекомендація ДСЯО стосується чергування режимів синхронного та асинхронного навчання.

В умовах дистанційного навчання:

  • не менше ніж 30% віддаленого формату навчання має відбуватися синхронно; решту тем можна розглянути в асинхронному режимі (учні опрацьовують матеріали на онлайн-платформах самостійно, коли мають до них доступ);

  • після епідемії на коронавірус учителі з 2020 року наповнюють «папки» своїх дисциплін на освітніх платформах закладів освіти. Отже, напрацьована певна база, якою учні можуть користуватися зараз;

  • учителям варто переглянути, які теми можливо об'єднати, інтегрувати з темами інших предметів, віддати на самостійне опрацювання учням, а які — розглядати лише синхронно.

Постійні моніторинги дозволяють учителям з'ясувати, які теми засвоєні на належному рівні, а які потребують доопрацювання.

Для того, щоб надолужити слабко засвоєний матеріал, можна використовувати резервні години, передбачені кожною навчальною програмою.

На допомогу учням сторено сервіс “Домашка”, який можна обрати в чат-боті “Давай поспілкуємося”, щоб обговорити зі спеціалістами складні домашні завдання. Чат-бот доступний за посиланням.

Бот пропонує дитині таку опцію спілкування: “Чат “Domashka” від “Let’s chat” допоможе тобі із виконанням домашніх завдань у будні, з понеділка по п’ятницю, з 14:00 до 16:00″.

Фахівці не робитимуть за учнів їхні домашні завдання, але допоможуть розібратися із ними разом.

Сервіс розрахований на дітей 7–17 років, які зіштовхнулися зі складними завданнями чи вправами.

 

Новини    105    09.11.2022     0 коментарів

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності – традиційна щорічна загальнонаціональна акція, присвячена українській мові. Уперше радіодиктант пройшов 2000 року. Традиційно ця акція відбувається 9 листопада   у День української писемності та мови.

Диктант  має на меті  об’єднати людей навколо України в усьому світі, а не перевіряти грамотність учасників всеукраїнського флешмобу.

Освітяни  та учні Лозівської громади  активно долучилися до цієї події.   

Новини    109    02.11.2022     0 коментарів

Вітаємо переможців!

У Харківській академії неперервної освіти підведено підсумки обласного фестивалю ораторського мистецтва, присвяченому 300-річчю від дня народження Григорія Савича Сковороди, за темою «Пізнай себе, свій рід, свій нарід – і ти побачиш шлях у життя (Григорій Сковорода)»

 Лозівську громаду гідно представили двоє учнів 10-х класів: Стасовський Ян (КЗ «Лозівський ліцей №4»), який посів ПЕРШЕ місце та Нечвола Софія (КЗ «Лозівський ліцей №1), яка виборола ТРЕТЄ місце. Слова великої вдячності адресуємо учителям, що підготували переможців: Мартинюк Олені Анатоліївні та Хворостовій Оксані Володимирівні.

 9 листопада 2022 року, у День української писемності та мови, відбудуться урочистості з нагоди цього свята та привітання переможців Обласного фестивалю ораторського мистецтва

 

Новини    123    30.09.2022     0 коментарів

Шановні колеги!

Традиційно у першу неділю жовтня в Україні відзначається наше професійне свято – День працівників освіти. Свято  тих, кому ми особливо вдячні за мудрість, душевну теплоту і щедрість. 

Низький уклін тим, хто віддав освіті кращі роки свого життя і знаходиться на заслуженому відпочинку.

Я дякую захисникам України, які у доленосний період спротиву мужньо протистоять ворожій агресії.

Вдячна всім працівникам закладів освіти, які ведуть боротьбу в тилу.

Повага до вас і вдячність – безмежна!

Вже вкотре реалії двадцять другого року змусили нас виходити із зони комфорту та «ламати» усі можливі стереотипи. Ви проводите святкові онлайн зустрічі, поширюєте неймовірно класні відео, завдяки яким кожен глядач, нехай і віртуально, але святкує поруч з вами, радіє успіхам та підтримує вас.

Не вперше вам доводиться проводити заняття дистанційно і все ж ви очікуєте кожну зустріч, коли зі своїх ZOOM віконечок ваші учні та вихованці махають маленькими долоньками, а замість демонстрації екрану демонструють вам свою любов та тепло.

Ви – джерело мудрості, сили, досвіду. Тож нехай кожен ваш день знаменується навіть і маленькою, але перемогою, адже ваші зусилля і ваші справи живуть вічно – у ваших вихованцях та у справах їхніх рук. Натхнення, успіху й сил для нових звершень!

Зі святом Вас, шановні колеги!

 

З повагою начальник Управління освіти,

молоді та спорту Вікторія УРВАНЦЕВА

Новини    129    16.09.2022     0 коментарів

      Вітаю вас зі святом - з Днем міста!

     Лозова – найяскравіше місто Слобожанщини, яке  надихає своєю історією, живе давніми традиціями та звичаями,  тут   створюються    комфортні умови для життя, тут народжуються і зростають покоління талановитих і працелюбних людей,  тут досягають вершин успіху. 

    З цієї нагоди висловлюю вам  слова великої вдячності   за любов та вірність рідному місту, за постійну  підтримку наших дітей , за  прагнення до якісної освіти лозівчан!

   Бажаю, щоб наше місто завжди було  мирним і  затишним  та   дарувало  всім яскраву мрію і світлу надію, поєднуючи всіх нас у згуртовану та небайдужу громаду!

    Перемоги,  процвітання і  многая літа вам,  лозівчани!   

З повагою начальник Управління освіти,

молоді та спорту Вікторія УРВАНЦЕВА

Новини    156    15.09.2022     0 коментарів

Напередодні Дня визволення Лозівщини від нацизму в роки Другої світової війни до пам’ятних місць в кожному старостинському окрузі та місті лягли квіти від вдячних нащадків загиблим в роки великої війни. До дійств долучилися і заклади освіти Лозівської громади. Сьогодні, 15 вересня представники закладів освіти поклали квіти до могли загиблих за незалежність та свободу українських воїнів на міському кладовищі. Знаменний день визволення Лозівщини, дістався надзвичайно великою ціною, та навіть з гірким присмаком смутку, він залишиться у пам’яті всіх лозівчан як приклад звитяги, справедливості та віри у перемогу, адже перемога ціни не має, долі різні – вона одна.

Новини    113    01.09.2022     0 коментарів

Шановні  вчителі, учні та їх батьки!

Вітаю вас  із стартом  нового навчального року - Днем  знань. Нехай  він  пройде легко і успішно, щасливо і результативно. Ідіть назустріч своїм мріям, підкорюйте цей світ, будьте як завжди  на висоті.    Щодня власним прикладом доводьте незламність нашої нації, робіть все, аби наблизити перемогу!

 

З повагою начальник Управління освіти,

молоді та спорту Вікторія УРВАНЦЕВА

Новини    212    31.08.2022     0 коментарів

31.08.2022 відбулася онлайн-трансляція Серпневого педагогічного форуму «Освіта, освітяни – незламні у війні», яку можна переглянути: 

Новини    111    12.08.2022     0 коментарів

  Шановна молодь Лозівської громади!                                                                     Сьогодні, 12 серпня, у світі відзначають Міжнародний день молоді, який співпадає із святкуванням  Дня молоді в Україні. Щорічно цей день припадав на останню неділю червня. Тобто подія мала б відбутися 26 червня 2022 року. Однак молодіжні організації та рухи подали ініціативу про перенесення святкування на іншу дату, коли проводять Міжнародний день молоді в усьому світі. Так молоді люди хотіли показати своє бажання інтегруватися до європейської спільноти. Ініціативу підтримав Президент України Володимир Зеленський, який підписав відповідний указ. Документ почав діяти з 1 січня 2022 року. Сьогодні свято у людей, на яких покладаються надії, з якими пов’язане майбутнє нашої країни і майбутнє кожного з нас. Саме ви, сьогоднішні учні, студенти, молоді робітники, підприємці, науковці, визначаєте шляхи розвитку та розбудови нашої країни. Не можемо не згадати юнаків та дівчат, які виборюють шлях до Перемоги, перебуваючи у Збройних силах України, теробороні та в рядах волонтерів. Вітаю всіх мешканців громади з ДНЕМ МОЛОДІ – святом творчості та натхнення, енергії та пристрасті, пізнання та самоствердження, кохання і романтики. Юність і молодість – це не тільки прекрасні періоди в житті кожної людини, але ще й особливий стан душі. Це час пошуків, відкриттів і реалізації найсміливіших сподівань. З нагоди свята бажаю нашій молоді, щоб дух ваш був сильний і нехай втілюються в життя всі заповітні мрії! Терпіння і сміливості у всіх вчинках. Творіть, але не робіть помилок очевидних. Шукайте і знаходьте виходи з важких ситуацій, будьте еталоном справедливості для майбутніх поколінь! Здоров’я вам, сил і настрою, теплих, щасливих і значущих днів у нашій вільній, незалежній, суверенній Україні!

                                                                                           З повагою начальник Управління освіти,                                                                                                                         молоді та спорту Вікторія УРВАНЦЕВА

Новини    143    15.06.2022     0 коментарів

 Друзі! Приготували для вас новий випуск вісника вражаючих досягнень та здобутків освітян Лозівської громади. Сьогодні хочемо присвятити його переможцям V обласного фестивалю «добрих практик» освітян Харківщини «Майстри педагогічної справи презентують» за темою: «Інноваційні освітні технології як засіб підвищення якості освіти: практика, досвід, результати пошуків». Читайте, коментуйте, поширюйте ставте вподобайки та підписуйтесь на наші сторінки!

 

 

 

 

Новини    149    13.06.2022     0 коментарів

Прем'єра. Спецефір великого освітнього марафону "Випускний двіж онлайн"У Лозівській громаді починаються святкові урочистості з нагоди вручення документів про повну загальну середню освіту. Попри все найстарших учнів чекають випускні! Цифрові платформи та соціальні мережі Управління освіти, молоді та спорту, Центру професійного розвитку педагогічних працівників транслюватимуть великий освітній марафон «Випускний двіж онлайн». Півтори години цікавих історій, натхненних привітань, хітових співів, драйвових спогадів - і все це для того, аби привітати випускників та подарувати їм свято. Вся команда великого освітнього марафону щиро плекає надії та сподівання, що вам сподобається наша ініціатива, і ви, разом з нами, вражатиметеся юнацтвом нашої громади. Приємного перегляду! Сподіватимемося на ваші схвальні відгуки, коментарі, вподобайки та поширення.

Підписуйтесь: http://surl.li/ceqbw

Коментуйте у Facebook: http://surl.li/ceqcp

Дивіться на YouTube: http://surl.li/ceqcr

Читайте на сайті: http://lozovaosvita.at.ua/, https://cprpploz.at.ua/

Погнали  https://youtu.be/dsAwQY4J0Tc

Новини    128    10.06.2022     0 коментарів

Ну що ви готові? Перша подія нового формату, яка відбудеться у нашій громаді! Великий освітній марафон «Випускний двіж онлайн». Ми проїхали десятків кілометрів, відзняли та змонтували десятки годин матеріалу, провели близько 20 інтерв'ю, аби розповісти вам про драйвових, позитивних, енергійних, оригінальних, креативних, рішучих, шалених та що там, просто найкращих випускників 2022 року. У нашому марафоні кожен з них стане героєм, історії кожного випускного класу вражатимуть та захоплюватимуть! Відкрийте серця для дивовижної небайдужості та тримайтеся міцніше, адже зовсім скоро, вашою свідомістю заволодіє неповторне юнацьке шаленство, випускників Лозівської громади! Читайте нас, підписуйтесь на сторінку КУ «ЦПРПП» і будь певні, що тоді саме ви, першими дізнаєтесь де і коли відбудеться великий освітній марафон «Випускний двіж онлайн». Побачимось!

Новини    134    06.06.2022     0 коментарів

З потребою  закладів загальної середньої  освіти в підручниках для учнів 5 класу на 2022-2023 навчальний рік можна ознайомитися тут

« 1 2 3 4 5 ... 16 17 »