Головна » Архів матеріалів
371    07.03.2017     0 коментарів

Педагоги міста взяли участь у І Міжнародному освітньому форумі, який відбувся у м. Харків 02 та 03 лютого. Метою заходу було зазначено формування простору нового мислення і нових сенсів для успішного впровадження на місцях реформи освітньої системи.

Олімпіади    401    06.03.2017     0 коментарів

03 березня 2017 року закінчився ІІІ (обласний) етап  Всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів.

  • Вітаємо переможця обласного етапу олімпіади з правознавства:
    • ІІ місце – Цувіна Анна (Лозівська гімназія)
  • Вітаємо переможця обласного етапу олімпіади з української мови і літератури:
    • ІІ місце – Лук’янов Єгор (Лозівська ЗОШ № 1)
  • Вітаємо переможців обласного етапу олімпіади з російської мови і літератури:
    • ІІ місце – Оридорога Софія (Лозівська ЗОШ № 12)
    • ІІІ місце – Шульженко Юлія (Лозівська ЗОШ № 1)
    • ІІІ місце – Лютенко Валерія (Лозівський НВК «ЗНЗ-ДНЗ № 8»)
Дошкільна освіта    546    03.03.2017     0 коментарів

02 березня 2017 року в Лозівському ДНЗ №3 «Чебурашка» проведено семінар-практикум для вихователів груп молодшого дошкільного віку за темою «Створення умов для формування у дітей дошкільного віку гуманного ставлення до оточуючих».

Під час семінару вихователі ознайомились з досвідами роботи вихователя Ворожейкіної Н.О. щодо впровадження в практику роботи проекту «Я – частинка великого світу» та вихователя Сосник О.А. за темою:«Володіння внутрішньою мовою як механізмом емоційного ставлення та моральної саморегуляції».

01 березня 2017 року в Лозівському ліцеї № 4 пройшов щорічний фестиваль української пісні «Струни душі». Учасників свята привітали почесні гості - працівники ліцею і солісти народного хору «Заспів» – Любов Олександрівна Смєла, Людмила Дмитрівна Ткаченко, Любов Олексіївна Дегтяр.

У програмі пролунали радісні, жартівливі, героїчні та обрядові пісні. Всі вони сплелися в єдиний вінок українських пісень.

Останнім акордом фестивалю стала пісня «Музика рідного дому», яка торкнулася глибин людської душі і стала символом свята.

Кращі виконавці фестивалю були нагороджені подяками за активну участь.

347    02.03.2017     0 коментарів

З метою формування здорового способу життя, профілактики негативних явищ серед молоді за ініціативою фахівців центру молоді Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради 28 лютого 2017 року для студентської молоді було організовано годину спілкування за темою: «СНІД. Небезпека і профілактика». Зі студентами Лозівського училища культури і мистецтв бесіду провела лікар-інфекціоніст кабінету довіри Лозівської міської лікарні Нефьодова Ірина Гариківна.

Лікар розповіла учням про основні шляхи зараження та заходи щодо профілактики. Хворобу викликає вірус імунодефіциту людини (ВІЛ), який потрапляє в організм різними шляхами. Це може бути заражена вірусом імунодефіциту кров, що потрапляє в організм при переливанні або при користуванні спільними шприцами у наркоманів, через мікротравми шкіри, може передаватися при сексуальних контактах.

Профілактика ВІЛ-інфекції на даний момент є найбільш важливим засобом боротьби з нею. В якості профілактики СНІДу необхідно ретельно дотримуватися правил стерилізації предметів загального користування: хірургічних та стоматологічних інструментів, використання одноразових шприців, перевірка донорської крові при переливанні, інших препаратів, що містять кров. Дуже важлива також профілактика зараження статевим шляхом. При статевому житті необхідно пам’ятати про використання презерватива.

Профілактика СНІДу є особистою справою кожної людини. Дотримуючись правил здорового способу життя ми зможемо зберегти своє здоров’я та здоров’я своїх близьких і рідних.

Протягом лютого 2017 року проходив другий (обласний) етап Всеукраїнського конкурсу майстерності педагогічних працівників позашкільних навчальних закладів «Джерело творчості» у номінації «Керівник гуртка – 2017».

28 лютого 2017 року в КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» відбулося спільне засідання оргкомітету і журі, на якому було підбито підсумки та визначені переможці конкурсу. За сумою балів, набраних учасниками на другому етапі, та на підставі спільного рішення оргкомітету й журі конкурсу переможцем другого (обласного) етапу конкурсу серед 18 претендентів стала Гангур Людмила Леонідівна, керівник гуртка «Початкове технічне моделювання» Лозівського будинку дитячої та юнацької творчості Лозівської міської ради Харківської області.

24 лютого 2017 року радо відчинила свої двері для всіх бажаючих Панютинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1, адже саме цього дня там відбувся День відкритих дверей. Адміністрація, вчителі, батьки та учні ще раз довели, що вони, дійсно, одна велика дружня родина. Батьки мали змогу переглянути презентацію навчального закладу.

Із вступним словом перед батьківською громадою виступила директор школи Мохарєва Тетяна В’ячеславівна, яка презентувала досягнення учнів та вчителів школи, наголосила що саме тут навчаються творчі й обдаровані діти, а вчать їх талановиті й залюблені у свою справу педагоги. Перед батьками та гостями продемонструвала свою діяльність члени учнівського самоврядування, голова учнівської ради «Сузір’я» Петриченко Марія ознайомила з роботою центрів та їх досягненнями. Також учні із задоволенням подарували свої найкращі художні номери.

У цей день батьки стали співучасниками навчального процесу: відвідали низку відкритих уроків, які проходили в кожному класі та майстер-класи з виховної роботи, а ще батьки мали можливість подивитися, як і де їхні діти навчаються в закладі, який відповідає вимогам сьогодення (батьки на власні очі побачили, як вчителі застосовують технічні засоби під час уроку) і дозволяє йти в ногу з часом, із задоволенням подивилися виставку поробок та малюнків, зроблених руками дітей.

Кульмінацією дня стало свято Колодія, батьки та учні з великим задоволенням відвідали ярмарок-розпродаж виробів власного виробництва та бути присутніми на спаленні опудала – символу Зими, що символізувало перемогу Весни.

Спортивні заходи    385    28.02.2017     0 коментарів

Боротьба вільна

24-26 лютого 2017 року  в м. Полтава відбувся ХХV відкритий Всеукраїнський турнір з вільної боротьби серед кадетів та кадеток, присвячений пам’яті дворазового Чемпіона Світу І.В.Шемякіна (турнір ІІІ рангу). У змаганнях взяли участь 6 вихованців відділення боротьби вільної ЛДЮСШ «Локомотив». Вихованка тренера-викладача – Некрасова Сергія Павловича, Рілля Альбіна посіла І місце у ваговій категорії 43 кг, та вихованець тренера-викладача – Головіна Миколи Івановича, Григор’єв Олег, у ваговій категорії 35 кг посів  V місце.

Волейбол

25 лютого 2017 року в смт. Краснопавлівка відбувся турнір з волейболу, присвячений пам’яті судді національної категорії А.Г.Петрашу серед дівчат 2004-2005 р.н. ... Читати далі »

23-25 лютого 2017 року у м. Харкові відбулася ХІ Всеукраїнська філософська історико-краєзнавча конференція учнівської молоді «Пізнай себе, свій рід, свій нарід». У роботі конференції взяли участь понад 300 учнів і педагогічних працівників навчальних закладів Харківщини, Івано-Франківської, Закарпатської, Київської, Луганської, Миколаївської, Полтавської, Дніпропетровської, Донецької, Сумської, Черкаської областей та м. Києва. Місто Лозова представляла учениця 11 класу Лозівської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3 Сергієнко Ірина (керівник Громило Н.Ю.). Дівчину було відзначено подякою філософського факультету Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна за вагомий внесок у дослідженні етнографічних особливостей рідного краю.

23 лютого 2017 року в Лозівській ЗОШ № 3 проведено методичний фестиваль за темою «Професійна орієнтація та допрофільна підготовка учнів». Учасниками заходу були класні керівники 8-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів, які вдосконалили свої знання щодо нових освітніх позицій в профорієнтаційній роботі з учнями і ознайомилися з досвідом роботи класного керівника ЛЗОШ № 3 Бондаренко Т.А. та практичного психолога Архипової Т.Ю.

367    27.02.2017     0 коментарів

24 лютого 2017 року у спортивному залі ДЮСШ «Юність» відбулися змагання з футзалу «Шкільної футзальної ліги України» серед учнів 5-х класів загальноосвітніх навчальних закладів міста. У змаганнях прийняли участь учні з 11 закладів. Метою проведення даного спортивно-масового заходу було визначення найсильнішої команди міста з футзалу та сприяння їй в участі у ІІ (обласному ) етапі змагань.

Результати змагань:
І місце – Панютинська ЗОШ №1
ІІ місце – Лозівська ЗОШ №1
ІІІ місце - Лозівська ЗОШ №12

Дошкільна освіта    763    24.02.2017     0 коментарів

Протягом січня-лютого 2017 року було проведено перший (міський) тур обласного конкурсу «Кращий вихователь Харківщини».

Спільним рішенням організаційного комітету та журі від 24 лютого 2017 року визначено переможців та лауреатів першого (міського) туру конкурсу.

Переможцями першого (міського) туру конкурсу визнано:

  • Шмид Світлану Михайлівну, вихователя ДНЗ № 6 «Посмішка» в номінації «Вихователь груп загального розвитку»,
  • Каменюку Наталію Олексіївну, вчителя-логопеда ДНЗ (ясла-садок) комбінованого типу № 11 «Берізка» в номінації «Вихователь груп компенсуючого типу»,
  • Пінчук Віту Віталіївну, вихователя-методиста (ясла-садок) № 7 «Золотий півник» в номінації «Вихователь-методист».

Лауреатами першого (міського) туру конкурсу стали:

  • Ворожейкіна Надія Олександрівна, вихователь  ДНЗ (ясла-садок) № 3 «Чебурашка»;
  • Григоренко Вікторія Вікторівна, вихователь-методист  ДНЗ (ясла-садок) № 6 «Посмішка».

З результатами ІІ (практичного) етапу першого (міського) туру обласного конкурсу професійної майстерності педагогічних працівників дошкільних навчальних закладів «Кращий вихователь Харківщини» у 2017 році можна ознайомитись тут.

Новини    400    24.02.2017     0 коментарів

27.02.2017 року о 15.00 в Управлінні освіти, молоді та спорту будуть проведені навчання та перевірка знань з електробезпеки з відповідальними за електрогосподарство.

27.02-03.03.2017 року в загальноосвітніх навчальних закладах міста відбудеться Чемпіонат міста з баскетболу.

27.02-03.03.2017 року в навчальних закладах міста будуть проведені заходи з нагоди відзначення 190 років від Дня народження Л.І. Глібова.

27.02.2017 року з 14.30 до 18.00 в міському центрі молоді Управління освіти, молоді та спорту фахівцями буде проведене комп’ютерне діагностування щодо визначення професійних нахилів та вибору майбутньої професії для молоді.

28.02.2017 року о 13.00 на базі ЛЗОШ №11 відбудеться засідання методичної студії вчителів географії.

28.02.2017 року о 14.00 в актовій залі Управління освіти, молоді та спорту відбудеться нарада керівників навчальних закладів.

28.02.2017 року о 14.00 на базі ДНЗ №8 відбудеться семінар-практикум для практичних психологів ДНЗ міста за темою: «Конфліктні ситуації в педагогічному колективі».

28.02.2017 року о 14.00 на базі ЛЗОШ №1 відбудеться засідання методичної студії вчителів фізики.

28.02.2017 року о 17.00 в міському центрі молоді Управління освіти, молоді та спорту фахівцями будуть проведені заняття тренінгової програми «Школа вожатих» для студентської та учнівської молоді.

01.03.2017 року о 09.00 на базі ДНЗ №3 відбудеться засідання методичної студії для вихователів груп середнього дошкільного віку.

01.03.2017 року о 15.00 в Управлінні освіти, молоді та спорту будуть проведені навчання та перевірка знань з електробезпеки з кухарями та операторами машинного прання.

01.03.2017 року о 16.00 в міському центрі молоді Управління освіти, молоді та спорту фахівцями буде проведено відео-лекторій «Станція призначення життя» для молоді міста.

01.03.2017 року на базі Лозівського професійного ліцею буде проведена бесіда з профільним спеціалістом «Скажи наркотикам НІ» для студентської молоді.

02.03.2017 року о 14.30 в актовій залі Управління освіти, молоді та спорту відбудеться засідання Тимчасового творчого колективу вчителів предметів природного-математичного циклу.

02.03.2017 року о 15.00 в Управлінні освіти, молоді та спорту будуть проведені навчання та перевірка знань з електробезпеки з робітниками по обслуговуванню.

02.03.2017 року о 17.00 в міському центрі молоді Управління освіти, молоді та спорту фахівцями будуть проведені заняття тренінгової програми «Школа вожатих» для студентської та учнівської молоді.

03.03.2017 року з 14.30 до 18.00 в міському центрі молоді Управління освіти, молоді та спорту фахівцями буде проведене комп’ютерне діагностування щодо визначення професійних нахилів та вибору майбутньої професії для молоді.

03.03.2017 року о 08.00 до 10.00 в Центрі надання адміністративних послуг Лозівської міської ради буде проходити прийом громадян з питань оздоровлення та відпочинку дітей пільгових категорій.

04.03.2017 року о 16.10 в ДЮСШ «Юність» відбудеться ХІІІ тур Першості м. Лозова з футзалу (ІІ ліга) сезону 2016-2017 рр.

05.03.2017 року о 15.30 в ДЮСШ «Юність» відбудеться ХІІ тур Першості м. Лозова з футзалу (ІІ ліга) сезону 2016-2017 рр.

22 лютого 2017 року в Лозівській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 12 проведено семінар для вчителів основ здоров’я за темою «Формування життєвих навичок на уроках основ здоров’я в контексті програми «Вчимося жити разом».

Вчителі загальноосвітніх навчальних закладів розглянули теоретичні аспекти структури особливостей та методики проведення тренінгових навчальних занять програми «Вчимося жити разом» та удосконалили знання про педагогічну технологію здорового способу життя. Свій досвід роботи презентувала вчитель основ здоров’я ЗОШ № 12 Кулєшова О.Ф.

« 1 2 ... 97 98 99 100 101 »