Головна » 2024 » Вересень » 25
Новини    19    25.09.2024     0 коментарів


Днями в КЗ «Лозівський ліцей №7» відбулась інформаційна сесія щодо реалізації освітніх проєктів для дітей, батьків та вчителів нашої громади, яку провела Харківська обласна молодіжна громадська організація «Освічена ініціатива».

Паралельно проходила активність «Ефективне батьківство: підтримка дитини у сучасному світі». Цей захід проводили для батьків учнів КЗ «Лозівський ліцей №7», метою якого було:

1. Ознайомити батьків з основними аспектами ефективного батьківства.

2. Підвищити обізнаність щодо емоційної підтримки та виховання дітей у сучасних умовах.

І, звісно, була цікава практична частина з інтерактивними вправами, які ілюструють важливість підтримки дитини та дають змогу зрозуміти її почуття.

Усі учасники були задоволені і висловили щиру подяку організаторам зустрічі. Ця пропозиція є дієвим способом співпраці між закладами освіти та ХОМГО «Освічена ініціатива», оскільки у ході цієї співпраці ми зможемо реалізувати власні програми з подолання освітніх втрат, учні – покращити результати навчання. Цей проєкт особливий тим, що педагоги закладів освіти громади зможуть адаптувати програму під конкретні потреби учнів і, таким чином, забезпечити надолуження на основі особистісно орієнтованого підходу.

Новини    20    25.09.2024     0 коментарів


У межах проєкту «Покращення доступу та надання послуг з ПЗПСП, можливостей надолужити освітні втрати та допомоги у захисті для найбільш уразливих груп у сільських громадах Київської, Запорізької та Харківської областей», що фінансуються за рахунок коштів Гуманітарного фонду для України (UHF) Управління ООН з координації гуманітарних справ (UN OCHA), фахівцями Харківської обласної молодіжної громадської організації «ОСВІЧЕНА ІНІЦІАТИВА» проведено день дозвілля для маленьких мешканців Лозівської громади.

Проведені активності та розваги сприяли покращенню ментального здоров’я дітей, націлені були на їх психосоціальну підтримку, у тому числі для дітей із категорії внутрішньо переміщених осіб, які особливо гостро потребують психоемоційної підтримки в умовах збройної агресії російської федерації.

Новини    18    25.09.2024     0 коментарів

23 вересня для керівників закладів загальної середньої освіти Лозівської громади фахівцями Харківської обласної молодіжної громадської організації «ОСВІЧЕНА ІНІЦІАТИВА» проведено інформаційну сесію в межах проєкту «Покращення доступу та надання послуг з ПЗПСП, можливостей надолужити освітні втрати та допомоги у захисті для найбільш уразливих груп у сільських громадах Київської, Запорізької та Харківської областей», що фінансуються за рахунок коштів Гуманітарного фонду для України (UHF) Управління ООН з координації гуманітарних справ (UN OCHA).

Надважливою є допомога закладам загальної середньої освіти в реалізації програми подолання освітніх втрат задля покращення результатів навчання учнів та оплачувати додаткові заняття (гуртки, факультативи) з предметів інваріантної складової навчальних планів, в т.ч. тих, які вивчаються на профільному рівні.

 Пріоритетними предметами додаткових занять для нас є українська мова та література, англійська мова, математика, фізика, хімія, біологія, географія, історія тощо.

Проєкт особливий тим, що вчителі зможуть адаптувати програму під конкретні потреби учнів свого закладу освіти і, таким чином, забезпечити надолуження на основі особистісно орієнтованого підходу.