Головна » Виховна робота
Виховна робота    398    25.10.2018     0 коментарів

22 жовтня 2018 року в Харківському обласному центрі молоді відбулося нагородження учасників тренінгових занять «Школа вожатого», які працювати в літній період в таборах оздоровлення та відпочинку вожатими.
Кращі фахівці сезонного працевлаштування були нагороджені відзнакою "Кращий вожатий - 2018 року" та грамотою. Лозівщину представяли студенти Лозівського вищого коледжу мистецтв – Несповита Жасміна та Бирюк Андрій. На початку весни 2018 року вони успішно завершили курс «Школи вожатих», який проводився Лозівським центром молоді. Таким чином реалізували своє право на перше робоче місце та отримали трудовий досвід роботи. Під час перебування з дітьми підвищили свій рівень комунікативних здібностей, використовуючи новаторські форми і методи роботи, які отримали під час тренінгів, змогли втілити найцікавіші ідеї в роботі з дітьми.

 

 

Виховна робота    373    24.10.2018     0 коментарів
23.10.2018 року учні 9 класу Лозівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 11 відвідали оглядову екскурсію до суду. Мета проведення екскурсії – це виховання у підростаючого покоління довіри до судової системи, підвищення рівня знань у сфері права та ознайомлення з принципами судочинства.
Діти мали змогу дізнатися про роботу суддів та їх помічників.
Під час екскурсії школярі побачили приміщенням суду. Учні отримали інформацію про систему судів України. Зокрема, дізналися про принципи побудови судової системи, види судів загальної юрисдикції та судових інстанцій. Учні мали можливість задавати питання і отримувати кваліфіковані відповіді.
Запрошені отримали вичерпну інформацію про професію юриста, адже невдовзі вони стануть перед вибором професії.

Виховна робота    310    23.10.2018     0 коментарів
22.10.2018 року в гуртожитку Лозівського професійного ліцею фахівцями Центру молоді Управління освіти, молоді та спорту було проведено виховний захід до Дня похилого віку. Хоча свято і минуло, але це була можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливим і милосердним до найповажнішої частини суспільства.
Скидати з рахунків людину, яка досягла певного солідного віку, абсолютно негуманно. Літній вік людини зовсім не означає, що вона вже на багато не здатна, якраз навпаки: те, що може літня людина, рідко здатна зробити більш молода. Саме це фахівці Центру і хотіли показати молоді під час перегляду відео – ролика.
Слід пам’ятати, чим довше житимуть наші дідусі і бабусі, тим більше мудрості і душевної теплоти вкладуть вони у наше серце.

Виховна робота    406    20.07.2018     0 коментарів
20 липня 2018 року в Лозівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 7 відбувся мітинг до дня загибелі Героя України – Олександра Лавренка. Батьки, педагогічні колективи та громадській міста вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих Олександра Лавренка та Олега Шевченка.

Виховна робота    362    12.07.2018     0 коментарів
11 липня 2018 року відзначається Всесвітній день шоколаду. Це свято вигадали французи ще в 1995 році, а зараз їх ініціативу щодо святкування Всесвітнього дня шоколаду підтримують любителі цих ласощів у багатьох країнах світу. У цей день проводяться різноманітні заходи, присвячені цьому чудовому продукту. Не є байдужими до цього свята і в Україні.
Працівники Лозівського Центру молоді Управління освіти, молоді та спорту у спекотний день провели зустріч «Задоволення з присмаком шоколаду». На свято запросили усю бажаючу молодь. Оригінальність заходу викликала інтеpес, тому зібралось чимало дітлахів, незважаючи на розпал літа. Учасники заходу дізналися про історію виникнення Дня шоколаду, цікаві факти про шоколад, розгадали шоколадний кросворд, прийняли участь у конкурсі – дегустації «Вгадай на смак» і, звичайно ж, насолодилися гарячим шоколадом зі свіжими фруктами. Завершили зустріч переглядом фільму «Чарлі і шоколадна фабрика».

Виховна робота    414    10.07.2018     0 коментарів
06 липня 2018 року відзначають саме незвичайне і, мабуть, романтичне свято – Всесвітній День Поцілунків. Це свято зовсім молоде, хоча сам поцілунок – кращий спосіб вираження любові, прихильності, потягу до іншої людини. У багатьох містах світу цього дня проводять різні конкурси і змагання. Ну і звичайно, не обходиться без «цілувальних» флешмобів.
Жителі нашого міста теж відзначили цей день поцілунками. Фахівцями Лозівського Центру молоді Управління освіти, молоді та спорту разом з молоддю було організовано акцію «Солодкі поцілунки». Організатори акції хотіли, щоб люди обмінювались поцілунками просто так, ще раз признавались один одному в коханні і демонстрували свої почуття.
Виховна робота    429    04.07.2018     0 коментарів
Пропонуємо розглянути питання щодо запровадження шкільної форми для ваших дітей. Всі бажають, щоб дитина виглядала гарно та імпозантно, тому шкільна форма повинна бути доступною для всіх. Доступні ціни, сучасний одяг та якісні матеріали дадуть змогу дитині не лише стильно виглядати, а й почувати себе комфортно.
Виховна робота    421    02.07.2018     0 коментарів

Баскетбол

В м. Будапешт відбувся Чемпіонат Європи з баскетболу серед ветеранів 35+.

Нашу державу в цих змаганнях представляла збірна команда України сформована із гравців-ветеранів харківських команд БК «Поляков» та БК «Політехнік».

До складу збірної команди України ввійшли і двоє Лозівчан - вихованці ДЮСШ «Олімпія» Дарсанія Леван (старший, перший тренер Многолєт В.В.) та Золотоус Олексій (перший тренер Нестеренко С.М.).

За результатами ігор збірна команда України виборола І місце.

Керівництво міста та спортивна спільнота щиро вітають Лозівчан з високими досягненнями, та бажають подальших блискучих перемог!!! ... Читати далі »

Виховна робота    419    27.04.2018     0 коментарів

27 квітня 2018 року серед роїв закладів загальної середньої освіти міста відбувся міський етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). У грі участь взяли 10 шкіл міста.
Учнівська молодь продемонструвала уміння і навички, здобуті знання, які потрібні захисникам Вітчизни, вони показали як гартують дух і тіло, як бути сміливими, рішучими, стійкими та наполегливими.
На свято завітали начальник Управління освіти, молоді та спорту Урванцева В.М., заступник начальника Музика В.М., Воронцов А.В., начальник відділення військового обліку та бронювання сержантів і солдатів запасу; Коник С.В., помічник начальника командного пункту військової частини 3010 та учасники бойових дій.
Гришина Алла Володимирівна, директор Лозівського спортивного клубу «Товариство сприяння обороні України», вручила учасникам кубки та дипломи, також рої отримали подарунки від Спілки учасників АТО. Заохочувальний приз у конкурсі «Відун» отримав Яворін Андрій, учень Лозівського НВК № 8.
Вітаємо переможців:
ЛНВК «ЗНЗ-ліцей» № 4 – І місце
ЛНВК «ЗНЗ-ДНЗ» № 8 – ІІ місце
ЛЗОШ № 1 – ІІІ місце

 

Виховна робота    561    13.04.2018     0 коментарів
12 квітня 2018 року для учнів Лозівської філії Харківського державного автомобільно-дорожнього коледжу фахівцями центру молоді Управління освіти, молоді та спорту міської ради було організовано зустріч з почесним ветераном України Карасюком Миколою Петровичем. Метою заходу було ознайомлення учнів з історією космонавтики, перших польотів у космос, розширення знань учнів про цікаві сторінки космічної ери, виховання поваги до досягнень науковців. Більш детально Микола Петрович ознайомив учнів з біографією першого космонавта України – Леоніда Каденюка.
Саме в цей день 1961 року людина вперше в історії здійснила політ у космос. Але, це не тільки свято професіоналів, а й чудова нагода для осмислення досягнутих вершин.

Виховна робота    474    22.12.2017     0 коментарів

21 грудня 2017 року за ініціативою фахівців центру молоді Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради в гуртожитку Лозівського професійного ліцею було організовано бесіду-вікторину «Святкування Нового року в різних країнах». Учні   І-ІІІ курсу переглянули відео-ролик про традиції зустрічі Нового року в різних країнах світу. Незважаючи на те що Новий рік це свято яке відзначають все людство, у різних народів існують свої власні традиції зустрічі Нового року.

Після перегляду молодь приймала участь у вікторині. Цікаві завдання, ігрова атмосфера, гумор всіх захопили, тож учні активно відповідали на всі запитання та  боролись за право бути кращими знавцями новорічних традицій. Було визначено три переможця вікторини: Щербак Владислав, Лабуренко Михайло, Башмакова Даяна, яких нагородили подарунками. Вітаємо переможців і всіх учасників!

 

Виховна робота    613    10.11.2017     0 коментарів

В рамках проведення спільних заходів Лозівського ВП ГУНП в Харківській області, Лозівського міськрайонного суду та Управління освіти, молоді та спорту відбувся цикл зустрічей учнівської молоді з представниками зазначених структурних підрозділів, метою яких було проведення профілактичних заходів направлених на попередження правопорушення серед учнівської молоді та надання престижності  правозахисній діяльності.  

Зустрічі проводив Голова суду Олександр Ткаченко, який розповів про важливість, неупередженість та законність судочинства в Україні. Учні побували в залі, де проходять судові слухання, в архіві та секретаріаті.  Лозівські поліціянти в свою чергу розповіли, про адміністративну та кримінальну відповідальність неповнолітніх та наголосили, що за протиправне діяння передбачена відповідальність, які несуть неповнолітні та їх батьки. Також, учні відвідали музейну кімнати Лозівського ВП, в якому діти ознайомилися з сучасною роботою відділу та видатними правоохоронцями Лозівщини.

По закінченню проведення заходів, учні мали змогу приміряти поліцейську амуніцію та зробити фото на пам'ять.

       

Виховна робота    465    19.10.2017     0 коментарів

18 жовтня 2017 року фахівцем Лозівського міського центру молоді була проведена дискусія на тему вторинної зайнятості, цього разу для учнів Панютинського професійного аграрного ліцею. Обговорювали питання чи потрібен підробіток взагалі, чому сприяє вторинна зайнятість та де молоді, особливо неповнолітній, знайти роботу. Особливу увагу приділили можливостям роботи в інтернеті у вільний від навчання час. Здебільшого мова йшла про фріланс та мережевий маркетинг. На сьогодні це актуальні та популярні форми прибутку. На перший погляд невідомі складні слова, але вході дискусії всі зрозуміли, що такі види діяльності зовсім не складні і навіть цікаві. Маємо надію, що учні приймуть до уваги наданий матеріал та будуть використовувати на практиці, а наші фахівці їм з радістю допомагатимуть.

Виховна робота    407    26.07.2017     0 коментарів
Відповів на питання – отримав контрацептив. В Лозовій провели соціальну акцію «Знання молоді щодо контрацепції», яка була розпочата 14 липня і проходила протягом тижня.
Опитування провели в рамках Всеукраїнської інформаційно-профілактичної акції «Відповідальність починається з мене». Волонтери Лозівського міського центру молоді завершили акцію 21 липня. Опитування складалося з питань з варіантами відповідей, щодо знання способів контрацепції. В акції взяли участь 100 молодих лозівчан віком від 16 до 30 років. Кожен, хто зважився відповісти на питання, отримав у подарунок презерватив.
Фахівці міського Центру молоді підрахували відповіді лозівчан. Більшість молоді відповіла на запитання правильно, особливо на ті, що стосувалися міфів щодо захисту від небажаної вагітності. А ось в різновидах контрацептивних засобів молодь розбирається погано, та змогла назвати лише презерватив. Причиною відмови від контрацептивних засобів 37% молоді назвали алкогольне сп’яніння, а незапланований секс вибрали 35%.
Зазначивши неправильну відповідь, лозівчани отримували пояснення від волонтерів, щодо правильних дій в конкретному запитанні.
Сподіваємося, що кожен буде надавати питанню контрацепції більш серйозного значення та піклуватися про своє здоров'я.

Виховна робота    503    17.07.2017     0 коментарів
12.07.2017 року в Україні відзначають міжнародний день фотографа. Центр молоді не остався осторонь і також відзначив це свято, на яке запросили гостей:
- заступника міського голови - Володимира Яремовича Барановського
- заступника начальника освіти, молоді та спорту Володимира Миколайовича Музику.
- Депутата Лозівської міської ради, майстра фотографії - Григорія Васильовича Бутенка.
З привітальним словом, в честь свята, виступив заступник міського голови та нагородив грамотою майстра своєї справи - Григорія Васильовича Бутенка, який все життя займається створенням фотографій, а також створив фотоархів в м. Лозова. Також було прослухано історію виникнення фотоапаратів та фотографій, переглянули відео – архів. В кінці було зроблене спільне фото з запрошеними гостями та молоддю міста та оголошено конкурс фотографій: «Лозова очима юних фотографів».
В найближчий час в соціальних мережах буде визначено переможця конкурсу: «Юного фотографа».
« 1 2 3 4 »