Головна » 2023 » Квітень » 25 » У Лозівській громаді відкрито клас безпеки
10:48
У Лозівській громаді відкрито клас безпеки

       У межах реалізації всеукраїнського проєкту “Клас безпеки”, метою якого є системна підготовка дітей та учнівської молоді з питань цивільного захисту, особистої безпеки, здорового способу життя, ознайомлення з правилами пожежної, мінної безпеки, формування навичок самозахисту, надання домедичної допомоги, рятування в умовах надзвичайних ситуацій, на базі  Лозівського ліцею №12  відкрито перший у нашій громаді клас безпеки.

         У кабінеті обладнані зони домедичної допомоги, психологічного розвантаження, ігрова зона для дітей молодшого шкільного віку.

         Зважаючи на те, що культура застосування заходів пожежної безпеки закладається з дитинства, основний напрямок роботи – це навчання дітей різного віку.

         Створення та фунціонування у закладах освіти класів безпеки сприятиме формуванню в учнів здоров`язбережувальних компетентностей, навичок самозахисту і рятування в умовах надзвичайних ситуацій.

         До роботи у класі безпеки (з можливістю дистанційного доступу до занять) будуть залучатися фахівці ДСНС, Національної поліції, медичні працівники, практичні психологи, фахівці з мінної безпеки та Товариства Червоного хреста в Україні.

         Створення безпечних умов перебування учасників освітнього процесу у закладах освіти, створення безпечного освітнього середовища є одним із головних пріоритетів держави в умовах дії правового режиму воєнного стану в Україні.

         Протягом року планується забезпечити роботу ще 9-ти класів безпеки у закладах освіти громади.

Категорія: Новини | Переглядів: 128 | Додав: laktionovaanna | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
dth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Имя *: Email:
Підписка:1 Код *: