Головна » 2019 » Березень » 12 » Тарасовими шляхами-2019
11:18
Тарасовими шляхами-2019

Кобзарю!
Знов до тебе я приходжу,
бо ти для мене совість і закон.

                                 Л. Костенко

З нагоди 205-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка 11 березня 2019 року в Лозівській ЗОШ І-ІІІ ст. № 7 відбулося літературно-мистецьке свято «Тарас Шевченко – наш. Він для усіх століть...». Концертну програму розпочав ансамбль «Сузір’я» ОКЗ «Лозівський вищий коледж мистецтв» виконанням гімну України та невмирущого твору Кобзаря «Реве та стогне Дніпр широкий». Під час заходу учні закладів освіти декламували вірші Шевченка та поезії про нього, інсценізували уривок із поеми «Гайдамаки», співали пісні на слова Тараса Григоровича, а на завершення прозвучала композиція «Минають дні, минають ночі» у виконанні учителів ЗОШ № 7.

Учителі закладів освіти, які підготували учнів до виступів, організатори свята (Семко Г.М. та Петренко О.Л.) врахували, що діти сприймають світ по-особливому: багата уява, гострота відчування, свіжий погляд на звичні речі — все це спонукає маленьких митців відкрити нові інтонації під час виконання класичних творів Шевченка. І це надзвичайно важливо, бо сьогоднішнє покоління юних українців продовжують традиції Шевченка-митця, переймають елементи його самобутнього стилю.

Завдяки таким заходам ім’я Т.Г.Шевченка не забуто. Як писав Іван Франко, «найкращий, найцінніший дар доля дала йому аж по смерті – невмирущу славу і вічно нову насолоду, яку дають його твори мільйонам людських сердець».

Категорія: Національно-патріотичне виховання | Переглядів: 462 | Додав: TatianaShadrina | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
dth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Имя *: Email:
Підписка:1 Код *: