Головна » 2020 » Серпень » 6 » Шановні батьки!
15:22
Шановні батьки!

Для Вас літо – час нових тривог, адже сучасний світ сповнений спокус і завуальованих ризиків, які не такі очевидні на перший погляд, але від цього не менш небезпечні.

Дитина влітку частіше залишається без нагляду, і якщо вже ми не завжди можемо бути поруч, то просто зобов’язані навчити дитину убезпечувати себе. Вона повинна вміти розпізнавати зло, поганих людей і знаходити оптимальний вихід із будь-яких ситуацій.

Батьки або, у відповідних випадках, законні опікуни несуть основну відповідальність за виховання і розвиток дитини. Найкращі інтереси дитини є предметом їх основного піклування (ч. І cт.18 Конвенції про права дитини). Разом із статусом батьківства на кожного із батьків покладається однакова відповідальність за виховання, навчання і розвиток дитини (ст.12 р. ІІІ Закону України «Про охорону дитинства»).

Отже, мусимо пам’ятати, що відповідальність за життя і здоров’я дітей, в тому числі і в літній період, повністю лежить на батьках. Так, треба визнати, що за час, поки дитина була в школі чи дитячому садочку, багато батьків втратили пильність і не настільки включені у процеси розуміння того, що відбувається з їхніми дітьми за їхньої відсутності. Багатьох батьків навіть лякає літній період.

Безпека дитини складається з двох окремих спектрів. Перший – це фізична безпека, що передбачає правила поведінки на воді, правила, пов’язані з перегрівом і отруєннями організму, наявність вміння поводитися з комахами і тваринами, правила гігієни і поведінки на дорозі, на вулиці, в лісі. Другий спектр – правила психологічної безпеки, які передбачають можливість і умови спілкування з новими людьми, вміння вибудовувати правильні межі особистої безпеки і перебування дитини в зоні психологічного комфорту, що виключає насильство.

Нагадуємо, що згідно ст.59 Закону України «Про освіту» батьки несуть повну відповідальність перед законом за виховання та поведінку своїх дітей, збереження їх життя і здоров’я, дотримання режиму дня у робочі і вихідні дні, у позанавчальний час та під час учнівських канікул.

Для того, щоб з вашими дітьми не сталося нещастя, або щоб вони самі не скоїли протиправних вчинків, дітям віком до 18 років забороняється знаходитися поза межами свого житлового помешкання влітку після 22.00 години, в осінньо-зимово-весняний період – після 21.00 години.

Дітям забороняється відвідувати дискотеки після вказаного часу.

Дітям заборонено займатися тютюнопалінням, вживати спиртні напої, в тому числі слабоалкогольні і пиво. Криміналом є вживання і розповсюдження наркотичних засобів.

Через численні каліцтва та часті нещасні випадки на дорогах дітям заборонено самостійно виїжджати на дорогу з твердим покриттям на велосипедах до виповнення 14 років. Їзда на мопедах, скутерах, мотоциклах дозволяється при виповненні 16 років і при наявності водійських прав. Водіння транспорту дозволяється з 18 років при наявності водійських прав.

Без супроводу і контролю батьків неповнолітнім не дозволяється купатися у водоймах.

Забороняється заходити і обстежувати територію нежилих приватних помешкань і будинків.

Шановні батьки! Попередьте своїх дітей про заборону торкатися незнайомих предметів, які можуть бути вибухонебезпечними, торкатися обвислих чи лежачих електропроводів.

Нагадайте дітям про правила поводження з електро- та газоприладами, про правила пожежної безпеки. Нагадайте правила збереження життя під час грози. Не допускайте самостійного збирання та вживання дітьми грибів. Контролюйте зв’язки дітей з незнайомими особами, новими друзями.

Контролюйте вільний час своїх дітей!

Категорія: Виховна робота | Переглядів: 178 | Додав: laktionovaanna | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
dth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Имя *: Email:
Підписка:1 Код *: