Головна » 2019 » Червень » 19 » Семінар-практикум вчителів фізичної культури
13:31
Семінар-практикум вчителів фізичної культури

19 червня 2019 року в Лозівському навчально-виховному комплексі № 10 «ЗНЗ-ДНЗ» відбувся семінар-практикум для вчителів фізичної культури на тему: «Реалізація національних ідей становлення громадянина-патріота України через ціннісний потенціал олімпізму».
Семінар проводився з метою ознайомлення вчителів фізичної культури з комплексним підходом до формування патріотизму в учнівському середовищі через ціннісний потенціал олімпізму та способів творчого застосування освітніх компетенцій на уроках фізичної культури.
Розпочався семінар вправою «Учень очима вчителя», де вчителі фізичної культури ЗЗСО могли за допомогою малюнків та схем зобразити, якими вони мріють бачити своїх учнів по закінченню освітнього закладу.
Лукашенко С.О., учитель фізичної культури ЛНВК № 10 «ЗНЗ-ДНЗ» ознайомив учасників із сучасними підходами до активного та здорового способу життя з метою популяризації, розвитку і поширення гуманістичних цінностей олімпізму.Розповів про участь вчителів фізичної культури закладу (протягом квітня-травня) у семінарах, які проводив Фонд В.Кличка «Посилка успіху».
Профатило І.В., завідуюча бібліотеки, експертка з антидискримаційних питань в освіті, виступила з інформацією щодо «Антидискримінаційного підходу у фізичному вихованні».
Інформаційні повідомлення «Розвиток hard skills (твердих навичок) для профілактики шкідливих звичок – один з пріоритетів у роботі сучасного педагога»та «Умови «чесної гри» у спорті та булінг в освітньому середовищі» озвучила учасникам семінару Кочерга О.В., заступник директора з НВР ЛНВК № 10 «ЗНЗ-ДНЗ», експертка з антидискримаційних питань в освіті.
Побували учасники семінару в педагогічній міні-студії вчителя основ здоров’я ЛНВК № 10 «ЗНЗ-ДНЗ» Тернової Т.Г., де навчилися за допомогою вправи «Тарілка здорового харчування» правильно складати свій раціон.
Екскурсоводом під час віртуальної екскурсії до виставки-музею досягнень братів Кличко став вчитель фізичної культури ЛНВК № 10 «ЗНЗ-ДНЗ» Межеловський А.І.
За допомогою вправи «Олімпійські кільця» учасники семінару мали змогу письмово висловитися щодо виконаних завдань семінару, а саме – усвідомити, що формуваня стійкої, активної життєвої позиції, компетентностей, правил «чесної гри», hard skills (твердих навичок) та патріотизму учнівства під час уроків фізичної культури, заходів фізкультурно-спортивного спрямування, таких як Олімпійський урок та Олімпійський тиждень залежить від ціннісних орієнтацій та настанов дорослих, педагогів

Категорія: Центр професійного розвитку педагогічних працівників | Переглядів: 300 | Додав: TatianaShadrina | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
dth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Имя *: Email:
Підписка:1 Код *: