Головна » 2018 » Жовтень » 9 » Профілактика ВІЛ-інфекції та інших вірусних захворювань людини
13:06
Профілактика ВІЛ-інфекції та інших вірусних захворювань людини

«Бережи одяг, доки новий, а здоров'я — доки молодий»
Прислів'я

Вірусні інфекції завдають вели­чезної шкоди здоров'ю людини, тому вірусологи з року в рік шукають можливості запобігання розвитку вірусних інфекцій та ефективні засоби лікування уражених організмів. Але на сьогоднішній день найбільш ефективним способом боротьби з вірусними захворюваннями залишається їх профілактика.

Партнери Лозівського центру молоді- Центр денного перебування «Компас» м. Харкова 4 жовтня для студентів Лозівського вищого коледжу мистецтв провели профілактичний захід на цю тему. Що треба знати про  ВІЛ-інфекції та інші вірусні захворювання? Як захистити себе й своїх близьких? У чому полягає профілактика ВІЛ-інфекції? Саме цим питанням  й був присвячений захід. Одним з цікавих завдань було ідентифікувати хворого на ВІЛ на представленій картинці. Це викликало живу та бурхливу дискусію між учасниками. Також вони запам’ятали головне, що  ВІЛ передається від матері до дитини, через кров та статевим шляхом. Розвіяли міфи передачі ВІЛ через рукостискання, побутові прилади, «обнімашки», поцілунки та через дружбу.

Захворювання небезпечне тим, що з моменту інфікування до появи перших явних симптомів може пройти не один рік. На стадії, коли ще немає симптомів, захворювання можна виявити за допомогою аналізу крові.  Саме тому протягом заходу кожен бажаючий мав змогу пройти конфіденційне  тестування швидкими тестами на ВІЛ, Гепатит В,С, сифіліс в пересувній амбулаторії Центру «Компас».

  

Переглядів: 350 | Додав: TatianaShadrina | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
dth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Имя *: Email:
Підписка:1 Код *: