Головна » Національно-патріотичне виховання

20 лютого в районному будинку культури за участю керівників міста та району, учасників АТО, волонтерів, представників громадських організацій та учнівської молоді міста відбулись заходи з нагоди вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Представники міської ради старшокласників «Нова хвиля» провели патріотичну лідерську акцію «Ми – українці». Загиблих Героїв Небесної Сотні присутні вшанували хвилиною мовчання.

В закладах освіти міста проведено зустрічі з учасниками бойових дій, під час яких учні переглянули відео матеріали присвячені подіям, які відбулись на Майдані Незалежності, виставку малюнків та відвідали виставку літератури.

15 лютого з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав відбувся мітинг біля пам’ятного знаку загиблим в Афганістані. Керівники міста та району, депутати, представники структурних підрозділів міської ради, учасники бойових дій, педагогічні працівники та учнівська молодь міста вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку загиблим в Афганістані.

В закладах освіти міста проведено зустрічі з учасниками бойових дій, в бібліотеках створена викладка літератури «Болюча пам'ять Афганістану», виставка малюнків «Мій біль – Афганістан». Учні старших класів міста переглянули документальні та художні фільми, які присвячені бойовим діям на території інших держав.

02 лютого в Панютинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 1 відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки Леоніду Козорозу – випускнику даної школи, герою, який загинув під час виконання військового обов’язку у зоні проведення антитерористичної операції на території Луганської області, захищаючи цілісність і недоторканість нашої держави.

На урочистостях були присутні керівництво міста та селища, депутати міської та селищної ради, представники трудових колективів підприємств та організацій селища, учні школи, учасники антитерористичної операції та нинішні захисники Вітчизни, жителі селища, мати – Козороз Світлана Павлівна, брат, дружина та рідні.

Перший заступник міського голови Олександр Жидков виступив зі словами невичерпного смутку, але з впевненістю про світле майбутнє.

Відкрили меморіальну дошку Олександр Жидков та офіцер-психолог в/ч А-2860 Олег Гвяздовський. Після хвилини мовчання присутні поклали квіти.

Леонід Козороз з меморіальної дошки щодня зустрічатиме і проводжатиме поглядом учнів, нагадуватиме кожному з них, що він поклав життя, аби всі жили в мирній квітучій Україні.

« 1 2 3