Головна » Центр професійного розвитку педагогічних працівників
У Лозівській громаді відбулося онлайн-опитування батьків учнів закладів загальної середньої освіти щодо можливостей введення дистанційного формату навчання.
Активність респондентів була досить високою: в опитуванні взяли участь 6623 особи, що склало 87% від загальної кількості учнів.
Щодо технічного забезпечення за результатами анкетування більше 80% опитуваних повідомили, що мають власні технічні засобами: мобільні телефони (77,5%), планшети (17,2%), ноутбуки та персональні комп’ютери (44%). Дехто має декілька пристроїв. Але є й такі здобувачі освіти, які не мають жодного з технічних засобів (12%).
Опитування показало, що вільний доступ до Інтернету мають 54% дітей, доступ за певних умов у 39%. Узагалі відсутній Інтернет у 7% сімей, а це 453 особи.
Усі усвідомлюють, що дистанційне навчання – це навчання вдома, а тому дуже важлива підтримка та допомога з боку батьків. 39% батьків мають змогу контролювати процес навчання, 40% - частково, і взагалі не мають можливості приділити увагу 21% опитуваних.
Щодо ставлення батьків до дистанційного навчання, то категорично проти висловилися 3928 (60%) учасників опитування, неоднозначне ставлення зазначили 1959 (30%), і цілком схвалюють дистанційний формат тільки 736 осіб (10%).

Згідно з протоколом № 1 від 03 листопада 2020 року засідання конкурсної комісії з проведення конкурсного відбору на заміщення вакантних посад консультантів Комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Лозівської міської ради Харківської області, затвердженої наказом Управління освіти, молоді та спорту від 21.10.2020 № 385, до участі у конкурсному відборі допущено вісім кандидатів:

Бондаренко Любов Вікторівну, на сьогодні працює на посаді методиста міського методичного кабінету Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради Харківської області, має повну вищу освіту, у 1981 році закінчила Слов’янський державний інститут за спеціальністю «Математика та фізика» та здобула кваліфікацію вчителя математики і фізики, (диплом спеціаліста), педагогічний стаж 38 років.

Зубенко Наталію Валеріївну, на сьогодні працює на посаді методиста міського методичного кабінету Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради Харківської області, має повну вищу освіту, у 1994 році закінчила Харківський державний педагогічний університет ім. Г.С. Сковороди за спеціальністю «Українська мова і література» та здобула кваліфікацію учителя української мови і літератури (диплом спеціаліста), педагогічний стаж 33 роки.

Єршову Оксану Валеріївну, на сьогодні працює на посаді методиста міського методичного кабінету Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради Харківської області, має повну вищу освіту, у 1992 році закінчила Харківський державний педагогічний університет ім. Г.С. Сковороди за спеціальністю «Російська мова та література» та здобула кваліфікацію вчителя російської мови та літератури, (диплом спеціаліста), педагогічний стаж 21 рік.

Мархай Ніну Федосіївну, на сьогодні працює на посаді методиста міського методичного кабінету Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради Харківської області, має повну вищу освіту, у 1989 році закінчила Київський державний університет ім. Т.Г. Шевченка за спеціальністю «Картографія» та здобула кваліфікацію географа-картографа, (диплом спеціаліста); у 2018 році закінчила Українську інженерно-педагогічну академію за спеціальністю «Науки про освіту» та здобула кваліфікацію педагогічного та науково-педагогічного працівника закладів освіти (диплом магістра), педагогічний стаж 11 років.

Мельникову Вікторію Миколаївну, на сьогодні працює  на посаді методиста міського методичного кабінету Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради Харківської області, має повну вищу освіту, у 1993 році закінчила Харківський державний педагогічний інститут ім. Г.С. Сковороди  за спеціальністю «Педагогіка і методика початкового навчання» та здобула кваліфікацію вчителя початкових класів, у 2013 році закінчила Харківський національний педагогічний університет ім. Г.С. Сковороди за спеціальністю «Управління навчальним закладом» та здобула кваліфікацію керівника підприємства, установи та організації (у сфері освіти та виробничого навчання) (диплом магістра), педагогічний стаж 20 років.

Толкай Ірину Миколаївну, на сьогодні працює на посаді методиста міського методичного кабінету Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради Харківської області, має повну вищу освіту, у 1996 році закінчила Харківський державний педагогічний університет ім. Г.С. Сковороди за спеціальністю «Початкове навчання» та здобула кваліфікацію вчителя початкових класів (диплом спеціаліста), педагогічний стаж 33 роки.

Утенкову Ірину Вікторівну, на сьогодні працює на посаді методиста міського методичного кабінету Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради Харківської області, має повну вищу освіту, у 2008 році закінчила Глухівський державний педагогічний університет за спеціальністю «Початкове навчання. Дошкільне виховання» та здобула кваліфікацію вчителя початкових класів. Вихователя дітей дошкільного віку. Організатора дошкільного виховання (диплом спеціаліста), педагогічний стаж 30 років.

Чернову Наталію Миколаївну, на сьогодні працює на посаді методиста міського методичного кабінету Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради Харківської області, має повну вищу освіту, у 1988 році закінчила Ворошиловградський педагогічний інститут ім. Т.Г. Шевченка за спеціальністю «Педагогіка і методика виховної роботи» та здобула кваліфікацію вихователя. Методиста. Вчителя етики та психології сімейного життя. (диплом спеціаліста), педагогічний стаж 37 років.

Ознайомитись з листом КВНЗ "ХАНО" від 28.10.2020 року № 550 "Про дистанційні тематичні спецкурси в листопаді 2020 року" можна тут:

29 жовтня 2020 року відбулося засідання Бізнес-клубу онлайн, яке проводила Національна українська академія на платформі ZOOM, де взяли участь учні Лозівської ОТГ. У профорієнтаційному заході перед випускниками виступали успішні випускники-бізнесмени, провідні викладачі ВНЗ.
28 жовтня 2020 року у форматі ZOOM конференції відбулась чергова нарада заступників директорів з навчально-виховної роботи. На онлайн заході були розглянуті питання:
• Про організацію індивідуального та інклюзивного навчання. Формування бази даних дітей з ООП.
• Про роботу з організації ведення реєстру дітей та підлітків у 2020/2021 навчальному році.
• Про працевлаштування випускників 9, 11-х класів.
Разом з тим у рамках наради з метою забезпечення фіксації результатів навчання здобувачів початкової освіти окремим вебінаром детально опрацьовані рекомендації щодо оцінювання результатів навчання учнів третіх і четвертих класів та оформлення сторінок класного журналу Нової української школи.

22 жовтня 2020 року відбувся онлайн-семінар для заступників директора з НВР за темою «Організація дистанційного навчання у закладах загальної середньої освіти в умовах карантинних обмежень».
Під час семінару було розглянуто наступні питання:
1. Покрокові управлінські дії адміністрації закладу ЗСО щодо організації дистанційного навчання під час карантинних обмежень (доповідач Зубенко Н.В.);
2. Анкетування батьків з метою моніторингу готовності учнів до дистанційного навчання (доповідач Єршова О.В.);
3. Деякі питання організації дистанційного навчання під час карантинних обмежень для учнів початкових класів, основної та старшої школи  (доповідачі Толкай І.М.,Чернова Н.М.).
Матеріалами семінару надіслані на електронні адреси закладів загальної середньої освіти.

21 жовтня 2020 року у форматі zoom-конференції відбулась методична рада, на яку були запрошені заступники директорів з навчально-виховної роботи та керівники ММО вчителів предметників. У ході онлайн-заходу учасники мали можливість ознайомитись з наступними питаннями:
• Про організаційно-методичні заходи щодо підготовки проведення ЗНО у 2021році.
• Про організацію роботи щодо підвищення кваліфікації педагогічних працівників.
• Про забезпечення підручниками учнів закладів загальної середньої освіти.

На базі Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради було проведено інструктивний семінар для новопризначених асистентів вихователів закладів дошкільної освіти Лозівської міської ОТГ за темою: «Роль асистента вихователя в групі з інклюзивним навчанням. Основні функції та завдання». Метою даного заходу є забезпечення організації освітнього процесу, який би задовольняв освітні потреби всіх дітей; визначення конкретних навчальних стратегій і підходів до навчання дитини з особливими освітніми потребами та надання індивідуально зорієнтованої педагогічної, психологічної та соціальної допомоги дитині, яка має додаткові (особливі) потреби у процесі навчання в інклюзивній групі ЗДО.
У роботі семінару взяли участь директор Комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Лозівської міської ради Харківської області Шаламова О.А. та завідувач міського центру практичної психології та соціальної роботи Заяц І.В.

Ознайомитись з листом ХАНО від 12.10.2020 року № 502 "Про зміни у плані підвищення кваліфікації керівних кадрів та педагогічних працівників закладів освіти Харківської області в листопаді - грудні 2020 року" можна тут:

 https://drive.google.com/drive/u/0/folders/0B2_sXsAJe1c7eFFaOU9tV3ZuQmM

06 вересня 2020 року відбулася онлайн-зустріч учителів інформатики закладів загальної середньої освіти Лозівської об’єднаної територіальної громади. Під час роботи були розглянуті питання щодо методичних рекомендацій викладання інформатики у 2020/2021 навчальному році. Досвідом роботи під час дистанційного навчання поділилися вчителі інформатики ЛЗОШ № 3 Бондаренко В.М. та ЛЗОШ № 7 Лісова А.О. Керівник методичного об’єднання Тарапата В.П. озвучила питання щодо організації роботи кафедри вчителів інформатики.

30 вересня 2020 року відбулася онлайн-зустріч шкільних бібліотекарів закладів загальної середньої освіти Лозівської міської ради. Тема заходу: «Роль шкільної бібліотеки в реалізації основних пріоритетів Нової української школи». В ході роботи розглянуто стан забезпечення підручниками закладів освіти, шляхи удосконалення інноваційних умінь і навичок організації індивідуального та масового обслуговування читачів, забезпеченості використання інформаційно-комунікаційних технологій у роботі шкільної бібліотеки, опрацьовано методичні рекомендації щодо проведення Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек, який проходить з 01 по 31 жовтня 2020 року під гаслом «Шкільна бібліотека та екологічна просвіта учнів».
О.М. Сидоренко – бібліотекар КЗ «Панютинський ліцей» зробила віртуальну подорож учасників зустрічі до оновленої бібліотеки закладу, яка відбулася в результаті реалізації проєкту «Разом у майбутнє» та ознайомила з досвідом роботи.
28.09.2020 року в режимі онлайн відбувся методичний колоквіум «Англійська мова в дистанційному вимірі».
На колоквіумі були розглянуті методичні рекомендації щодо викладання англійської мови та розглянули особливості дистанційного і змішаного навчання.
Спілкування онлайн пройшло продуктивно та в доброзичливій атмосфері.
28 вересня 2020 року відбувся методичний івент «Особливості організації освітнього процесу з предмета «Хімія» у 2020/2021 навчальному році». Під час заходу було розглянуто методичні рекомендації щодо викладання хімії, особливості календарного планування. Досвідом роботи дистанційного навчання поділилися вчителі Іваненко А.С. (КЗ «Панютинський ліцей», Хлібнянська філія) та Деняк О.М.(ЛЗОШ №11)
Також учителі хімії були ознайомлені з планом реалізації Указу Президента України №31/2020 «Про оголошення 2020/2021 навчального року Роком математичної освіти в Україні», Концепцією розвитку природничо-математичної освіти (STEM –освіти).
28 вересня 2020 року у межах вересневого методичного колоквіуму проведено дистанційний семінар для учителів географії закладів ЗСО Лозівської міської ради за темою: «Географія в дистанційному вимірі». Під час роботи було проаналізовано інструктивно-методичні рекомендації щодо викладання географії у 2020/2021 навчальному році та обговорено практичні кроки використання навчальних онлайн-ресурсів в умовах очного та дистанційного формату навчання.
Досвідом роботи під час дистанційного навчання поділилися з колегами керівник міського методичного об’єднання вчителів географії Архарова І.В., учитель КЗ «Лозівський ліцей»№1 та вчитель географії ЗОШ №11 Кошляк Є.О., учитель географії ЗОШ № 3 Тепляк І.І. поділилась досвідом формування власної індивідуальної освітньої траєкторії.


« 1 2 3 4 5 ... 17 18 »