Головна » МЦППіСР
МЦППіСР    259    27.01.2020     0 коментарів

24 січня 2020 року на базі міського центру практичної психології і соціальної роботи відбулося засідання творчої групи практичних психологів "Психологічний супровід інклюзивної освіти". На засіданні була висвітлена тема "Психологічний супровід - підтримка дітей з синдромом дефіциту уваги". Учасниці обговорили причини виникнення синдрому, його признаки, а також розглянули основні напрями кореційної роботи.

МЦППіСР    351    27.01.2020     0 коментарів

24 січня 2020 року на базі міського центру практичної психології і соціальної роботи відбулася нарада фахівців психологічної служби закладів освіти Лозівської ОТГ. Під час наради були розглянуті питання щодо вдосконалення професійної майстерності фахівців психологічної служби, можливості підвищення кваліфікації у 2020 році, участь у конкурсах професійного спрямування. У нараді взяли участь 22 особи.

МЦППіСР    298    13.12.2019     0 коментарів

13 грудня 2019 року на базі міського центру практичної психології і соціальної роботи відбулася нарада фахівців психологічної служби закладів освіти Лозівіської міської ради.  Під час наради були розглянуті питання аналітичної, статистичної звітності за І півріччя 2019/2020 навчального року, планування роботи психологічної служби на 2020 рік. У нараді взяли участь 25 осіб. 

 

 

 

МЦППіСР    266    13.12.2019     0 коментарів

12 грудня 2019 року на базі міського центру практичної психології і соціальної роботи відбулося засідання творчої групи практичних психологів закладів дошкільної освіти "Соціалізація дитини у дошкільному віці як умова формування основних компетенцій". Під час заходу учасниці поділилися власним досвідом роботи з даного питання та створили інформаційну теку матеріалів.

МЦППіСР    239    11.11.2019     0 коментарів
8 листопада 2019 року на базі Міського центру практичної психології і соціальної роботи відбувся семінар-практикум для практичних психологів закладів дошкільної освіти "Дитина у віртуальному світі: негативний вплив сучасних засобів масової інформації на розвиток дітей". Під час семінару ведучі розкрили особливості впливу сучасних ЗМІ на дитячу психіку, а саме - вплив мультфільмів на дитину. Учасниці семінару визначили переваги і недоліки використання засобів масової інформації, виробили рекомендації щодо використання телебачення, комп’ютера, сучасних гаджетів у розвитку дитини дошкільного віку.
МЦППіСР    400    19.04.2019     0 коментарів

19 квітня на базі Міського центру практичної психології і соціальної роботи пройшов  семінар-практикум «Використання елементів  казкотерапії в роботі з дітьми дошкільного віку».

Метою заняття було розглянути казку, як психологічний метод впливу на дитину; сприяти розвитку творчої активності, уяви, логічного мислення, розкриттю внутрішнього потенціалу кожного фахівця психологічної служби; формувати практичні вміння та навички застосування казки у своїй роботі.

Практичний психолог КЗ «Панютинський ЗДО №1,2 – Лиховоз А.В., практичний психолог ЛДНЗ №6 – Носок В.Л. в ході заходу ознайомили присутніх з принципами, функціями казкотерапії, обговорили досвід застосування та можливості які дає цей казкотерапія у роботі фахівців психологічної служби з дітьми дошкільного віку.

МЦППіСР    339    19.04.2019     0 коментарів

18 квітня на базі ЛЗОШ №11 пройшов семінар-практикум «Робота соціального педагога з профілактики агресивної поведінки та правопорушень».

Метою заходу було надання інформації щодо виникнення, формування та прояву різних способів агресивної поведінки; усвідомлення зв’язку агресивної поведінки та актів правопорушень серед дітей та підлітків; надання  практичного матеріалу для роботи з профілактики агресивної поведінки та правопорушень в роботі соціального педагога з батьками та дітьми.

Соціальний педагог, практичний психолог Корольова Г.В. ознайомила присутніх із власною розробкою заняття для учнів 4-6 класів «Що таке справжня сила».

  

МЦППіСР    360    03.04.2019     0 коментарів

2 квітня у Міському центрі практичної психології і соціальної роботи Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради пройшов семінар «Психологічна готовність дітей до шкільного навчання».

Метою семінару було розглянути поняття психологічної готовності  до шкільного навчання та її складові; ознайомити учасників з методиками визначення готовності дитини  до школи, з особливостями їх проведення та обробкою результатів; виробити навички оформлення висновків та надання рекомендацій  всім учасникам навчально-виховного процесу; обмін досвідом щодо підготовки дітей до школи (співпраця практичного психолога з батьками та вихователями).

Практичний психолог ЛЗДО №8 – Балахніна О.І. та практичний психолог ЛЗДО №5 - Гармаш І.В. познайомили з практичною стороною  «Вивчення психологічної готовності дітей до школи», у роботі в групах проводилась практична обробка результатів діагностики дітей старших груп, оформлення висновків та надання рекомендацій для подальшої роботи психолога, вихователям та батькам.

Завідувач МЦППіСР Заяц І.В. познайомила учасників семінару з такою формою корекційної роботи з дітьми, як ниткографія. Розглянули теоретичні матеріали та практично спробували на собі яскравий метод роботи.

  

МЦППіСР    365    19.03.2019     0 коментарів

19 березня в Міському центрі практичної психології і соціальної роботи пройшло засідання творчої групи психологів закладів дошкільної освіти, на якому були обговорені основні питання роботи, затверджено тему для подальшої її розробки. Розподілили обов’язки між учасниками творчої групи, щодо опрацювання літературних джерел. Окреслили часові терміни роботи творчої групи.

Засідання пройшло в атмосфері творчої взаємодії, висловлення ідей, вираження пропозицій, обміну власного досвіду.

 

МЦППіСР    415    14.12.2018     0 коментарів

13.12.18 на базі ЛЗОШ І-ІІІ ст.№12 відбулось засідання круглого столу на тему «Співпраця організацій щодо запобігання насильству в сім’ї». Метою засідання було  опрацювання алгоритму спільних дій загальноосвітніх закладів та причетних організацій в ситуації виявлення насильства. В заході приймали участь заступники директорів з виховної роботи та соціальні педагоги загальноосвітніх закладів міста. Також були присутні: начальник відділу координації соціальної роботи УПСЗН Карпенко Т.В., фахівець із соціальної роботи ЛМЦСССДМ Кириченко М.В. та завідувач МЦППіСР Заяц І.В. Провела засідання практичний психолог ЛЗОШ №12 Д’яченко М.А.

  

МЦППіСР    431    23.11.2018     0 коментарів

22 листопада 2018 року фахівцями психологічної служби Кірик А.А., Толмачовою А. Г., на базі ЛНВК №10 «ЗНЗ-ДНЗ» , в рамках роботи «Школи резерву керівних кадрів вихователів-методистів», було проведено методичний семінар  за темою «Конфлікт та конструктивні засоби його подолання».

В ході роботи семінару з учасниками були розширені знання про конфлікт, визначено стилі поведінки в конфліктних ситуаціях, сформовано навички конструктивної взаємодії учасників освітнього процесу. В заході взяло участь 13  вихователів ЗДО м. Лозова.

   

« 1 2 3