Головна » 2018 » Серпень » 31 » «Інклюзивно-ресурсний центр» - старт відбувся!!!
12:02
«Інклюзивно-ресурсний центр» - старт відбувся!!!

29 серпня 2018 року відбувся конкурс на заміщення вакантних посад фахівців комунальної установи  «Інклюзивно-ресурсний центр» Лозівської міської ради Харківської області.

До кандидатів на посади фахівців інклюзивно-ресурсного центру предʼявлялись наступні  вимоги:  вища освіта не нижче ступеня магістра або освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста за спеціальністю «Спеціальна освіта», «Корекційна освіта», «Дефектологія», «Психологія», «Фізична культура»;  стаж роботи за фахом не менше трьох років.

Для проведення конкурсного відбору директором ІРЦ було утворено конкурсну комісію, до складу якої мають увійти не менше 5 осіб, зокрема: директор ІРЦ;  представники засновника та органу управління освіти, молоді та спорту; керівники закладів дошкільної та загальної середньої освіти; представники закладів охорони здоров’я, соціального захисту населення.

В ході конкурсу було дотримано процедуру, визначену Порядком проведення конкурсу на заміщення вакантних посад фахівців інклюзивно-ресурсного центру.

Конкурсанти складали кваліфікаційний іспит за напрямами: знання законодавства у сфері освіти дітей з особливими освітніми потребами та знання основ спеціальної педагогіки і проходили співбесіду з метою визначення професійної компетентності на основі оцінювання їх особистих досягнень, знань, умінь і навичок, моральних і ділових якостей, необхідних для належного виконання посадових обов’язків.

За результатами іспиту всі кандидати розкрили суть питань в повному обсязі, успішно пройшли співбесіду.

Враховуючи рейтинг кандидатів визначено переможців конкурсу. Ними стали: Мовчан Наталія Михайлівна, вчитель-логопед, Спіріна Маргарита Вячеславівна, вчитель-дефектолог, Суховій Світлана Петрівна, практичний психолог, Чакубаш Вікторія Володимирівна, практичний психолог, Ліпін Максим Максимович, вчитель-реабілітолог.

Завдяки зваженим діям Засновника в особі міського голови Сергія Зеленського, уповноваженого органу управління освіти, молоді та спорту в особі начальника Вікторії Урванцевої з вересня 2018 року в м.Лозова починає працювати новий заклад, який надаватиме додаткові послуги у сфері освіти дітям з особливими освітніми потребами – Комунальна установа «Інклюзивно-ресурсний центр» Лозівської міської ради.

Наразі завершуються роботи по підготовці приміщень до початку навчального року. Для проведення ремонтних робіт виділені кошти міського бюджету на суму 400 000 грн. та очікуються кошти з обласного бюджету на суму 191 248 грн.  на матеріально-технічне забезпечення та дидактичні матеріали.

Діяльність комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Лозівської міської ради забезпечуватимуть 3 відділення: відділення «раннього втручання» для дітей віком від 0 до 4 років та їх батьків, «відділення корекції та реабілітації» для дітей з тяжкими порушеннями, «відділення інклюзії» для дітей з особливими освітніми потребами. З цією метою облаштовані окремі робочі кімнати для практичних психологів, вчителів-логопедів, вчителя-дефектолога (спільно з тифлопедагогом), ресурсна кімната (кімната для групових занять), зал для лікувальної фізкультури, кімната «раннього втручання», кабінет директора, місце для очікування, інші приміщення.

Переглядів: 652 | Додав: TatianaShadrina | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
dth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Имя *: Email:
Підписка:1 Код *: