Головна » 2018 » Лютий » 22 » «Атлас майбутніх професій»
14:01
«Атлас майбутніх професій»

20 лютого 2018 року в НВК «ЗНЗ-ДНЗ» № 10 для старшокласників фахівцем центру молоді Управління освіти, молоді та спорту проведено профорієнтаційний захід. В усьому світі намагаються передбачити, які потреби в професіях виникнуть в недалекому майбутньому, отже випускники мають право знати про перспективи професійної діяльності. Під час заходу учні ознайомились з розділами атласа нових професій України, отримали корисну інформацію щодо професій майбутнього. Отже нові професії: сіті-фермер з 2012 року існує в Сингапурі, а на сьогодні в США, Франції, Китаї. В Україні підготовка фахівців цієї галузі, сіті-фермерства, здійснюється на факультеті інженерної механіки Хмельницького національного університету. Також в Україні готують таких спеціалістів, як IT-генетик в Дніпропетровській медичній академії. А вже зовсім скоро з'являться: дизайнер віртуальних світів, архітектор доповненої реальності, планувальник розумного міста, трейдер альтернативних валют та багато інших.

Дізналися про професії «пенсіонери», котрі зовсім скоро стануть не затребувані: бухгалтер, менеджер по кредитах, бібліотекар, архіваріус, білетер, вахтер, листоноша, інспектор ДПС, охоронник та інші.

Атлас нових професій для України укладено Інститутом підготовки кадрів державної служби зайнятості України згідно з вимогами Програми діяльності Кабінету Міністрів України, Плану пріоритетних дій Уряду та інших стратегічних документів.

Майбутнє починається сьогодні, адже якщо ми хочемо чогось досягти, то потрібно ретельно працювати вже зараз.

Переглядів: 544 | Додав: TatianaShadrina | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
dth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Имя *: Email:
Підписка:1 Код *: