Головна » Архів матеріалів
Дошкільна освіта    450    23.04.2018     0 коментарів

19 квітня 2018 року відповідно до плану по наступності між закладами середньої освіти та закладом дошкільної освіти у дошкільному навчальному закладі (ясла-садок)№4 «Золотий ключик» організовано перегляд інтегрованого заняття з пріоритетом логіко - математичних та мовленнєвих завдань в старшій групі "У пошуках скарбу" з використанням наборів Six Bricks (шести цеглинок) та конструктора LEGO.

На майстер-клас були запрошені вчителі початкових класів ЗОШ № 11 Рупан А.О., Міленіна І.І. та вчитель гімназії Пономар Л.І.

387    23.04.2018     0 коментарів

З метою виявлення проявів та запобігання злочинності і правопорушень у молодіжному середовищі, в м. Лозова всіма причетними структурними підрозділами міської ради та органами виконавчої влади проводяться профілактичні заходи. Правова освіта здійснюється в дошкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладах.

19 квітня 2018 року за ініціативою фахівців центру молоді Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради було організовано профілактичну бесіду за темою: «Незнання законів не звільняє від кримінальної відповідальності». З учнями Обласного комунального закладу «Лозівське училище культури і мистецтв» бесіду провів старший інспектор ювенальної превенції Лозівського відділу поліції ГУНП Харківської області Гаврилов Микола Олександрович.

Інспектор розповів про норми закону, приводячи статистичні показники та конкретні життєві ситуації у приклад. Під час бесіди діти мали змогу спілкуватись та ставити питання.

Профілактика злочинності неповнолітніх це своєрідний спосіб боротьби зі злочинністю, засіб підтримання належного рівня правопорядку в суспільстві, забезпечення прав і законних інтересів громадян.

 

378    19.04.2018     0 коментарів

19 квітня 2018 року в Лозівській ЗОШ № 1  пройшов міський фестиваль «Пісні, опалені війною».  Учні закладів ЗСО та вихованці закладів дошкільної освіти заспівали сучасні пісні та пісні воєнних років  та згадали про тих, хто віддав своє життя за рідну Україну хвилиною мовчання. Глядачі тепло сприйняли дитячі виступи, співали разом із ними та підтримали гучними оплесками.

     

Відповідно до річного плану роботи МК Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради 18 квітня 2018 року відбулося засідання методичної ради.

Методист Зубенко Н.В. проаналізувала результати ІІ і ІІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад у 2017/2018 навчальному році та підсумки І та ІІ етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Харківського територіального відділення МАН 2017/2018 навчального року.

Методист Бондаренко Л.В. доповіла про підсумки атестації педагогічних працівників міста у 2018 році та про підвищення кваліфікації педагогічних працівників на 2018/2019 н.р. Також Любов Вікторівна ознайомила присутніх із презентацією Кротової І.В., завідувача Центру    методичної та аналітичної роботи КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» про особливості проведення ДПА з навчальних предметів учнів 9-х класів у 2017/2018 навчальному році.

Методист Мархай Н.Ф. проінформувала про організацію вибору підручників для учнів 5-10 класів закладів ЗСО.

З матеріалами методичної ради можна ознайомитися тут.

347    19.04.2018     0 коментарів

В рамках природоохоронної акції «Первоцвіт», 18 квітня на ЛСЮН відбувся екологічний захід «Первоцвіти – посмішка весни» (для дітей молодшого шкільного віку), який підготувала і провела керівник гуртка Гавриленко Г.В.

Метою заходу було узагальнення знань вихованців про первоцвіти, їх охорону; розвиток екологічного мислення; виховання дбайливого ставлення до перших весняних квітів.

Захід проводився в формі брейн-рингу, що спонукало вихованців   до аналізу та узагальнення інформації, розвитку вмінь працювати в команді, робити висновки, висловлювати свою думку.

Команда - переможець, яка набрала найбільшу кількість балів нагороджена призами.

  

386    19.04.2018     0 коментарів

Талант і творчість …неповторна сила,
що світ веде в прекрасну данину.
То Божий дар! Бери його людино!
Даруй навкруги шану і хвалу!

12 квітня 2018 року у Лозівському училищі культури і мистецтв відбувся міський етап Харківського фестивалю української культури «Харківський обласний творчий фестиваль «Молоді таланти Харківщини».

У відбірковому етапі фестивалю  взяли участь 46 конкурсантів навчальних і виховних закладів міста, талановита молодь, яка співає, танцює, грає на музичних інструментах.

На міському етапі було представлено 18 найталановитіших учасників.

Конкурсанти фестивалю виступали у номінаціях: вокальні та інструментальні ансамблі, вокал, напрямки сучасних молодіжних субкультур.

Рівень підготовки творчих номерів учасників оцінювало компетентне журі у складі якого взяли участь:

  • Лілія Кутищева - заслужена артистка України, солістка Харківського національного академічного театру опери та балету імені Миколи Лисинка;
  • Рашель Кухтина - засновник і генеральний директор міжнародного проекту – мережі фестивалів «European Festival»;
  • Лілія Андрєєвська - координатор фестивалю української культури «Харківський обласний творчий фестиваль «Молоді таланти Харківщини».

Концертну програму фестивалю відкривав неодноразовий лауреат і дипломант міжнародних фестивалів і конкурсів – народний ансамбль пісні й танцю «Сузір'я».

Журі було у захваті від талановитих, яскравих виступів усіх учасників та молоді, яка випромінювала потужну енергію у концертному залі, підтримуючи  конкурсантів бурними оплесками.

Остаточне рішення журі щодо запрошення учасників міського етапу до фінального гала концерту фестивалю у м. Харків буде оголошено після проведення всіх відбіркових турів у районах та містах Харківської області.

Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради, організатори міського етапу фестивалю вручили конкурсантам дипломи лауреатів і висловили щиру подяку за співпрацю колективу Лозівського училища культури і мистецтв та директору Василю Івановичу Чурилову.

    

525    18.04.2018     0 коментарів

17 квітня 2018 року вихованці гуртка «Юні музеєзнавці» (керівник гуртка Кононенко О.В.) Лозівського будинку дитячої та юнацької творчості відвідали тематичну експозицію, що присвячена аварії на ЧАЕС. Екскурсію провів керівник краєзнавчого музею Харченко В.І.

Краєзнавчий музей є місцем роздумів про минуле і майбутнє людства, місцем пам'яті, храмом надії та спасіння, куди приходять сотні людей різного віку, національності, віросповідання, для того, щоб пом'янути жертви Чорнобиля і переконатися у необхідності єднання зусиль для повної ліквідації загрози радіаційної небезпеки, яка і нині існує.

   

344    18.04.2018     0 коментарів

Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради інформує про можливість постановки на облік для отримання путівки на оздоровлення  дітей пільгових категорій.

Якщо Вашим дітям від 7 до 17 років і вони відносяться до пільгової категорії, визначеної Законом України «Про оздоровлення та відпочинок дітей» зі змінами, Ви маєте можливість звернутися з заявою, щодо постановки на облік для отримання путівки на оздоровлення дітей пільгових категорій та надати пакет документів, що підтверджує статус дитини.

За більш детальною інформацією щодо переліку документів, які необхідно надати, просимо звертатись до відділу молоді та спорту Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради (м. Лозова, м-н 1, буд. 1, каб 12,  тел. 2-22-66) з  понеділка по п’ятницю з 8.00 до 17.00, або щоп'ятниці з 8.00 до 10.00 до відділу «Центр надання адміністративних послуг» Лозівської міської ради  (м. Лозова, вул. Михайла Грушевського, 2).

Спортивні заходи    478    17.04.2018     0 коментарів

Плавання

З 10 по 13 квітня 2018 року в м. Кам’янське Дніпропетровської області відбулися фінальні змагання XXV Всеукраїнської Спартакіади з плавання «Повір у себе» серед дітей з вадами зору, ураженням опорно-рухового апарату та з вадами розумового і фізичного розвитку. Наше місто, у складі збірної Харківської області, на цих змаганнях представляла команда плавців під керівництвом тренера з плавання ДЮСШ «Юність» - Черненко М.М. ... Читати далі »

Дошкільна освіта    519    16.04.2018     0 коментарів

16 квітня 2018 року за участю заступника Лозівського міського голови Володимира Барановського та начальника Управління освіти, молоді та спорту Вікторії  Урванцевої відбулось урочисте відкриття двох інклюзивних груп у Лозівському дошкільному навчальному закладі (ясла-садок) комбінованого типу № 13 «Росинка», у яких перебуватиме 31 дитина від 3-х до 6-ти років, у тому числі діти з особливими освітніми потребами.

Володимир Барановський привітав дітей, батьків та працівників з відкриттям груп і від імені міського голови Сергія Зеленського подякував міжнародному представництву Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та ООО «СП Династія» (директор Чеботок В.В.) за співробітництво і допомогу в облаштуванні закладів дошкільної освіти міста, і створення комфортних умов для перебування дітей та вручив подарунки від міської влади.

442    16.04.2018     0 коментарів

14 квітня в рамках проведення Всеукраїнської акції «Потяг Єднання «Труханівська Січ» до Лозової завітало понад  сотню учасників з 13 областей України. Активістам розпочали екскурсію з залізничного вокзалу, пройшлися центральною частиною міста, відвідали Лозівський краєзнавчий музей, музей пожежної частини, Меморіал Слави, Хрест Героям України, який розташований у парку Перемога. Гостей почастували смачним гарячим обідом біля водоймища у дендропарку «Дружба».  Для патріотично налаштованої молоді був організований концерт з залученням творчих колективів міста Лозова. Слова вдячності висловив отаман, пан Микола за організацію та змістовне  наповнення дня.

Початкова освіта    501    16.04.2018     0 коментарів

13 квітня 2018 року у Лозівському дошкільному навчальному закладі (ясла-садок) комбінованого типу №11 «Берізка» Лозівської міської ради Харківської області за темою «Кіднепінг в Україні» в рамках Тижня безпеки дитини проведений показовий день Цивільного захисту для посадових осіб ЦЗ закладів дошкільної освіти, мета якого:

  • вивчення захисту дітей від викрадання;
  • удосконалення у дорослих та дітей умінь, навичок грамотно і чітко діяти у різних надзвичайних ситуаціях для збереження свого життя та здоров’я.

Захід проведено за участю начальника Управління освіти, молоді та спорту Урванцевої В.М., завідувача навчально-консультативного пункту м. Лозова НМЦ ЦЗ та БЖД НКП у Харківської області Тимошенка А.А., начальника відділу дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти Хлистун Л.Ф., практичного психолога МЦППіСР Толмачової А.Г., методиста НМЦ ЦЗ та БЖД НКП Кукузенко К.В., начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій, режимно-секретної та мобілізованої роботи Лозівської міської ради Дерев’янка В.М., старшого інспектора ювенальної превенції сектору превенції Лозівського відділу поліції  Гаврилова М.О.

В ході проведення заходу було розроблено алгоритм дій щодо попередження різних видів кіднепінгу.

430    16.04.2018     0 коментарів

11 квітня 2018 року фахівець Центру молоді Управління освіти, молоді та спорту завітала до гуртожитку Лозівського професійного ліцею та спільно з вихователем провели практикум «Самопрезентація». На початку обговорили, як треба готуватися до самопрезентації, на що звернути увагу у виступах і яких правил притримуватись. Потім перейшли до практики. Молоді люди, особливо випускники, практикували свої вміння у виступах, уявляючи, що знаходяться на співбесіді з роботодавцем. Незабаром закінчиться навчання і більшість молоді стане претендентом на працевлаштування, тому навички спілкування  та самопрезентації можуть стати їм в нагоді.

Початкова освіта    394    16.04.2018     0 коментарів

13 квітня 2018 року на базі Лозівського НВК «ЗНЗ-ліцей» №4 завершила свою роботу  ІІ навчальна сесія з підготовки педагогів початкових класів до роботи в умовах Нової української школи.

Під час навчання розглядались такі питання:

  • Технологія портфоліо
  • Особливості розвитку дітей 6-7- річного віку. Початок навчання у школі: вплив на емоційний стан і поведінку дитини. Особливості психічних і пізнавальних процесів.
  • Особливості розвитку дітей 6-7- річного віку.

Навчання розпочалося у вигляді «Ранкової зустрічі» з використанням обов’язкових компонентів: привітання, обміну інформацією, групової роботи та щоденних новин. Цікавою і змістовною була робота в групах з використанням завдань другого модуля. Учителі мали змогу вільно висловлювати свої думки, аргументувати відповіді, доводити свої твердження.

Новини    408    16.04.2018     0 коментарів

16-20.04.2018 року о 9.00 в Лозівському міському центрі молоді відбудеться комп'ютерне діагностування щодо визначення професійних нахилів та вибору майбутньої професії «Мої професійні нахили».

16-20.04.2018 року о 14.00 в Управлінні буде проходити формування замовлення на підвищення кваліфікації педагогічних працівників.

16.04.2018 року о 12.00 в ДНЗ №13 відбудеться зустріч міського голови з представниками ЮНІСЕФ.

16.04.2018 року о 13.00 в ЗОШ №12 відбудеться репетиція міського фестивалю «Пісні опалені війною».

17.04.2018 року о 15.00 в ліцеї №4 відбудеться методична студія вчителів біології.

17.04.2018 року о 16.30 в Лозівському міському центрі молоді відбудеться заняття «Школи вожатого».

18.04.2018 року о 15.00 в Управлінні відбудеться методична рада.

18.04.2018 року о 16.00 в Лозівському міському центрі молоді відбудеться квест до Міжнародного дня пам’яток та історичних місць.

19.04.2018 року о 13.00 в ЛУКіМ відбудеться профілактична бесіда «Незнання законів не звільняє від кримінальної відповідальності» за участю представників відділу поліції.

19.04.2018 року о 13.00 в актовій залі Лозівської міської ради відбудеться міський фестиваль «Пісні опалені війною» за участю учнів та вчителів закладів загальної середньої освіти.

19.04.2018 року о 17.00 в Лозівському міському центрі молоді відбудеться заняття «Школи вожатого».

20.04.2018 року о 10.00 в м. Харкові вихованці Будинку дитячої та юнацької творчості братимуть участь у обласному етапі виставки-акції «SOS-вернісаж, або друге життя сміття».

20.04.2018 року о 14.00 в ЗОШ №3 відбудеться заняття з елементами тренінгу для учнівства 8-9 класів закладів загальної середньої освіти міста «Запобігання булінгу».

20.04.2018 року о 16.00 в Лозівському міському центрі молоді відбудеться збір любителів азійської культури.

21-22.04.2018 року о 14.00 на стадіоні «Локомотив» відбудеться турнір відкриття сезону на «Кубок Ю.Б.Відара» з міні-футболу 2018 року.

« 1 2 ... 68 69 70 71 72 ... 100 101 »