Головна » 2023 » Квітень » 25
Новини    123    25.04.2023     0 коментарів

Відповідно до Плану роботи Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради на 2023 рік у закладах освіти тривають заходи з цивільного захисту. У межах місячника з цивільного захисту, метою якого є системна підготовка дітей та учнівської молоді з питань цивільного захисту, особистої безпеки, здорового способу життя, ознайомлення з правилами пожежної, мінної безпеки, формування навичок самозахисту, надання домедичної допомоги, рятування в умовах надзвичайних ситуацій, на базі КЗ "Панютинський ліцей" проведено у форматі онлайн показовий день цивільного захисту (ознайомитись) та показовий Тиждень безпеки дитини на базі КЗ "ЛЗДО №10"

До проведення заходів заклади залучають фахівців ДСНС, Національної поліції, медичних працівників, практичних психологів, фахівців з мінної безпеки та Товариства Червоного хреста в Україні.

Новини    128    25.04.2023     0 коментарів

       У межах реалізації всеукраїнського проєкту “Клас безпеки”, метою якого є системна підготовка дітей та учнівської молоді з питань цивільного захисту, особистої безпеки, здорового способу життя, ознайомлення з правилами пожежної, мінної безпеки, формування навичок самозахисту, надання домедичної допомоги, рятування в умовах надзвичайних ситуацій, на базі  Лозівського ліцею №12  відкрито перший у нашій громаді клас безпеки.

         У кабінеті обладнані зони домедичної допомоги, психологічного розвантаження, ігрова зона для дітей молодшого шкільного віку.

         Зважаючи на те, що культура застосування заходів пожежної безпеки закладається з дитинства, основний напрямок роботи – це навчання дітей різного віку.

         Створення та фунціонування у закладах освіти класів безпеки сприятиме формуванню в учнів здоров`язбережувальних компетентностей, навичок самозахисту і рятування в умовах надзвичайних ситуацій.

         До роботи у класі безпеки (з можливістю дистанційного доступу до занять) будуть залучатися фахівці ДСНС, Національної поліції, медичні працівники, практичні психологи, фахівці з мінної безпеки та Товариства Червоного хреста в Україні.

         Створення безпечних умов перебування учасників освітнього процесу у закладах освіти, створення безпечного освітнього середовища є одним із головних пріоритетів держави в умовах дії правового режиму воєнного стану в Україні.

         Протягом року планується забезпечити роботу ще 9-ти класів безпеки у закладах освіти громади.