Головна » 2021 » Травень » 12
Новини    236    12.05.2021     0 коментарів

Начальник відділу дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти Наталія БОНДАРЕНКО Управління освіти, молоді та спорту міської ради взяла участь у роботі онлайн-семінару «Роль засновника закладу освіти у забезпеченні якості освіти». Просвітницьку кампанію реалізує швейцарсько-український проєкт DECIDE — «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» спільно з Міністерством освіти і науки України, Міністерством розвитку громад та територій України і Всеукраїнською асоціацією ОТГ. Під час вебінару Олена Заплотинська, керівниця ініціативи із забезпечення якості проєкту SURG(e), докладно розповіла про процедуру інституційного аудиту, а також про складові системи якості освіти. Докладніше з матеріалами онлайн-семінару можна ознайомитись за посиланнями.

Новини    379    12.05.2021     0 коментарів

Вже зовсім скоро батьки першокласників подаватимуть документи до школи. А разом з ними медичні довідки № 086-1/о. У цих довідках міститься висновок про стан здоров’я дитини, діагноз, групу занять з фізкультури та рекомендації відповідно до клінічного протоколу медичного догляду за дітьми віком від 3 до 17 років. За роз’ясненнями Національної служби здоров’я Українитакі довідки видає сімейний лікар або педіатр, із яким в дитини укладена декларація. Також цей лікар направляє учня до вузьких спеціалістів, чиї висновки також потрібні для огляду. Щодо медогляду дітей, які вперше підуть у школу. Перед вступом у перший клас потрібно відвідати таких лікарів та пройти такі аналізи: дитячий хірург; дитячий ортопед-травматолог; дитячий офтальмолог; стоматолог; інші спеціалісти за показаннями; аналіз крові на гемоглобін; інші аналізи за показаннями. Детальніше про медогляд для учнів 2-11 класів. Діти, які вже навчаються в школі, мають проходити медичний огляд один раз на рік, але не обов’язково робити це перед самим навчальним роком. Можна перенести похід до лікаря на будь-який інший час, щоб не утворювати черг у період карантинних обмежень. Із 7 до 17 років вузьких спеціалістів та аналізи потрібно проходити лише за необхідністю. Потрібні консультації та аналізи для кожного віку підкаже педіатр чи сімейний лікар, який направляє на огляд. Медичні огляди учнів входять до Програми медичних гарантій і є безоплатними. Для консультації вузьких спеціалістів педіатр чи сімейний лікар створить електронне направлення. З ним потрібно звернутись до будь-якого медичного закладу, який має договір з Національною службою здоров’я України на надання амбулаторної допомоги. Нагадуємо, що направлення не потрібне для гінеколога дитячого та підліткового віку, підліткового психіатра, нарколога, дитячого стоматолога та лікаря, в якого під наглядом перебуває дитина з хронічними захворюваннями. Схема періодичності обов’язкових медичних профілактичних оглядів учнів закладів загальної середньої освіти викладена у наказі Міністерства охорони здоров’я України від 16 серпня 2010 року № 682.

Новини    189    12.05.2021     0 коментарів

11 травня відбулася нарада з керівниками закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти, підпорядкованих Управлінню освіти, молоді та спорту міської ради. Підведено підсумки 2020/2021 навчального року в частині реалізації державної політики щодо забезпечення надання якісних освітніх послуг та створення безпечного середовища для дитини. На порядку денному розглянуто наступні питання: 1.Якість освітньої діяльності як вирішальна умова конкурентоспроможної мережі закладів освіти у громаді: підсумки 2021 (Вікторія УРВАНЦЕВА, начальник Управління освіти, молоді та спорту міської ради). 2. Про діяльність закладів освіти в частині створення безпечних умов для учасників освітнього процесу з урахуванням епідемічної ситуації у регіоні (Тетяна МОХАРЄВА, директор КЗ «Панютинський ліцей»). 3. Про вивчення діяльності закладів освіти щодо обліку дітей дошкільного, шкільного віку та учнів на території Лозівської міської територіальної громади (Сергій РЕШЕТОВ, директор КЗ «Лозівський ліцей №8»). 4. Про результати проведення позапланового заходу державного нагляду (контролю) щодо дотримання суб’єктом господарювання вимог законодавства у сфері загальної середньої освіти (Олег ІНДЕНКО, директор КЗ «Лозівський ліцей №3»). За підсумками роботи Управління Державної служби якості освіти в Харківській області у 2020/2021 навчальному році Лозівський ДНЗ №4 (завідувач Катерина ЛЕУСЕНКО), Лозівський ДНЗ №11 (завідувач Світлана БОРИСКІНА), дошкільний підрозділ КЗ «Лозівський ліцей №8» (заступник директора Тетяна ЛУКАШ), КЗ «Панютинський ліцей» (директор Тетяна МОХАРЄВА), КЗ «Лозівський ліцей №8» (директор Сергій РЕШЕТОВ), КЗ «Лозівський ліцей №3» (директор Олег ІНДЕНКО) показали достатній та високий рівні діяльності.