Головна » 2020 » Листопад » 13

Керівникам закладів освіти !

Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ОТГ звертає Вашу увагу на те, що Кабінетом Міністрів України внесено зміни до постанови від 22 липня 2020 р. № 641 “Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”. Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій України затвердила нове епідемічне зонування Зокрема, на всій території країни скасовується адаптивний карантин і встановлюється загальнодержавний карантин з обмеженнями, що діяли за попереднього варіанта карантину на територіях із «помаранчевим» рівнем небезпеки.

         У зв’язку із переглядом Урядом рівня епідемічної небезпеки рекомендуємо керівникам закладів загальної середньої освіти із 16 листопада 2020 року забезпечити організацію освітнього процесу для учнів 1-11 класів з відвідуванням закладів освіти.

Керівникам закладів дошкільної, позашкільної освіти забезпечити роботу закладів з неухильним дотриманням у закладах відповідних санітарних і протиепідемічних заходів, а також здійснення обов’язкового щоденного стану здоров’я учнів. Посилити заходи на період карантину в зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).

Разом із тим, просимо провести якісну інформаційно-роз’яснювальну роботу (додаткові профілактичні бесіди) для учасників освітнього процесу (педагогічні/не педагогічні працівники, учні/вихованці, батьки) щодо дотримання нових карантинних обмежень. Зокрема, в Україні через експонентне зростання кількості хворих на COVID-19 та суттєве збільшення навантаження на лікарні та лікарів запроваджені нові карантинні обмеження та встановлений карантин вихідного дня, який діятиме з дня з 00:00 суботи до 00:00 понеділка.

Мета – посилення протиепідемічних заходів є зупинення ланцюга передачі хвороби від людини до людини.

На період дії карантину буде заборонено проведення масових культурних, зокрема концертних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших заходів. У вихідні додатково до обмежень буде заборонено прийом відвідувачів закладами громадського харчування, можлива лише торгівля навинос. Буде заборонено прийом відвідувачів у ТРЦ і інших закладах розважальної діяльності, прийом відвідувачів суб'єктами господарювання у сфері торговельного та побутового обслуговування населення.

Копії рішень Регіональної комісії ТЕБ та НС Харківської державної обласної адміністрації і місцевої комісії ТЕБ та НС Лозівської міської ради можна переглянути тут і тут.

Ознайомитись зі змінами до Постанови Кабінету Міністрів України  від 22 липня 2020 р. № 641 “Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” можна ТУТ: