Головна » 2019 » Грудень » 05
375    05.12.2019     0 коментарів

05 грудня 2019 року на базі Лозівського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №7 «Золотий півник» Лозівської міської ради відбувся Веб-квест для вихователів груп дітей старшого дошкільного віку та учителів початкової школи за темою: «Співпраця дошкільного закладу і родини , як гарант особистісного зростання дитини»

Мета: підвищення рівня обізнаності педагогів щодо використання квест-технологій у роботі з батьками.

Завдання:

  • Познайомити педагогів з новим форматом щодо співпраці ЗДО з родиною, використовуючи сучасне інформаційне середовище
  • Спонукати педагогів до участі у веб-квесті у реальному режимі

Початкова освіта    320    05.12.2019     0 коментарів

Учитель має виробляти в учнів практичні вміння користуватися знаннями завдяки використанню саме компетентнісних завдань. Методична студія, яка була проведена 5 грудня 2019 року у ЛозівськійЗОШ № 11 була покликана поглибити та систематизувати знання педагогів щодо реалізації компетентнісного підходу в освітній практиці. Під час заходу вчителі 3-х класів мали можливість розв’язати низку завдань:

  • розглянути компетентнісні завдання, що імітують життєву ситуацію, мають декілька способів розвʼязання, можуть мати різні відповіді тощо;
  • отримати практичні рекомендації щодо складання та використання компетентніснихзавдань для учнів початкової школи;
  • презентувати приклади орієнтовних завдань та способи їх рішення.

Учителі початкових класів Лісова О.П. та Мозгова О.В. вдало залучили учасників методичного зібрання до створення компетентнісних завдань з метою формування та перевірки ключових та предметних компетентностей учнів початкових класів.

 

«Знати про ВІЛ необхідно кожному!»- під такою егідою 3 грудня у ліцеї №1 пройшла профілактична гра «Маршрут безпеки», організована фахівцем Центру молоді. В ній взяли участь школи мікрорайону. Гра складалася з п’яти локацій, на кожній з яких хлопці та дівчата виконували різні завдання. За першим столиком гравці з’ясовували шляхи передачі ВІЛ, спростовували міфи, за другим – відповідали на питання щодо ВІЛ. Ментор цієї локації розповідав, як можна заразитися інфекцією, та пояснював, що відповідальність за своє здоров’я кожен несе самостійно. Наступна локація навчала толерантному відношенню до людей з ВІЛ, та пояснювала, що ВІЛ-позитивна людина може жити звичайним життям. Четверта станція «Твоє життя – твій вибір» навчала самостійно приймати правильні рішення та виходити з критичних ситуацій. Остання локація була присвячена захисту від ВІЛ, ІПСШ та засобам контрацепції. Тут молодь дізналася як може безпечно захистити себе від захворювань, та які засоби контрацепції краще ніколи не використовувати, бо вони можуть зашкодити здоров’ю.

Перемогла у грі команда школи № 12, друге місце посіла школа № 7, третє - 1 ліцей. Переможцям дісталися цінні подарунки, всі гравці отримали дипломи учасників.