Головна » 2019 » Квітень » 19

19 квітня 2019 року в Лозівській гімназії відбувся семінар–практикум за темою «Робота з батьками на засадах педагогіки партнерства». Класні керівники закладів загальної  середньої освіти ознайомилися  з інноваційними  формами роботи з батьками на засадах творчого підходу до розвитку особистості.

Досвід роботи з батьками Лозівської гімназії представила Пасічник Ірина Сергіївна, керівник методичної студії класних керівників Лозівської гімназії.

351    19.04.2019     0 коментарів

19.04.2019 у Лозівському районному Будинку культури відбувся фінальний етап фестивалю «Молоді таланти Харківщини».

Виступи учасників були професійно підготовлені і справляли незабутнє враження на глядачів.

Здібності та творчість учасників оцінювало професійне журі з міста Харкова.

Усі учасники фестивалю були нагороджені Дипломами Управління  освіти, молоді та спорту  Лозівської міської ради за участь у фінальному турі Фестивалю української культури «Харківський обласний творчий фестиваль «Молоді таланти Харківщини».

Наприкінці заходу члени журі подякували учасникам за виступ, надали професійні поради, провели співбесіду з керівниками.

Також члени журі наголосили на тому, що результати виступів і  прізвища переможців   будуть повідомлені протягом двох тижнів.

18 квітня 2019 року в Лозівській ЗОШ І-ІІІ ст. № 3 відбувся теоретично-практичний семінар для вчителів предмета «Мистецтво» за темою «Формування предметних мистецьких компетентностей за допомогою флеш-карток».

Відомості щодо нормативно-правовового забезпечення викладання предмета, сучасні методи формування мистецьких компетентностей на уроках та розвиток мистецької компетентності учнів забезпечили учителі Копа С.В, Запара А.І та Єрмак О.М. Керівник творчої майстерні Медвідь Д.М., учитель Лозівської ЗОШ № 3, представила змістовну доповідь-презентацію «Особливості використання флеш-карток у процесі вивчення інтегрованого курсу «Мистецтво»,  поділилася власним досвідом роботи з флеш-картами на уроках. Учасники семінару попрактикувалися у створенні флеш-карток і презентували свої напрацювання колегам.

Методист Управління Зубенко Н.В. підбила підсумки роботи, було обговорено ряд питань щодо викладання предмета «Мистецтво».

Матеріали семінару можна скачати тут.

МЦППіСР    397    19.04.2019     0 коментарів

19 квітня на базі Міського центру практичної психології і соціальної роботи пройшов  семінар-практикум «Використання елементів  казкотерапії в роботі з дітьми дошкільного віку».

Метою заняття було розглянути казку, як психологічний метод впливу на дитину; сприяти розвитку творчої активності, уяви, логічного мислення, розкриттю внутрішнього потенціалу кожного фахівця психологічної служби; формувати практичні вміння та навички застосування казки у своїй роботі.

Практичний психолог КЗ «Панютинський ЗДО №1,2 – Лиховоз А.В., практичний психолог ЛДНЗ №6 – Носок В.Л. в ході заходу ознайомили присутніх з принципами, функціями казкотерапії, обговорили досвід застосування та можливості які дає цей казкотерапія у роботі фахівців психологічної служби з дітьми дошкільного віку.

МЦППіСР    336    19.04.2019     0 коментарів

18 квітня на базі ЛЗОШ №11 пройшов семінар-практикум «Робота соціального педагога з профілактики агресивної поведінки та правопорушень».

Метою заходу було надання інформації щодо виникнення, формування та прояву різних способів агресивної поведінки; усвідомлення зв’язку агресивної поведінки та актів правопорушень серед дітей та підлітків; надання  практичного матеріалу для роботи з профілактики агресивної поведінки та правопорушень в роботі соціального педагога з батьками та дітьми.

Соціальний педагог, практичний психолог Корольова Г.В. ознайомила присутніх із власною розробкою заняття для учнів 4-6 класів «Що таке справжня сила».

  

17 квітня 2019 року в Лозівській гімназії відбувся майстер клас за темою: «Рор-up  конструкції лепбуків як STEM – напрямок на уроках трудового навчання». Вчителі закладів освіти ознайомилися з технологіями створення лепбуків, закріпили інноваційні підходи що впливають на розвиток розумово-пізнавальних та творчих якостей учнів, здатності і готовності їх до розв’язування комплексних задач критичного мислення, творчості та когнітивної гнучкості.

Вчитель трудового навчання Олексенко О.В. Лозівської гімназії провела з вчителями майстер-клас і кожен із присутніх виготовив лепбук за допомогою Рор-up  конструкції. Із презентацією можна ознайомитися ТУТ.

    

280    19.04.2019     0 коментарів

18 квітня 2019 року в Лозівській ЗОШ І-ІІІ ст. № 12 відбувся семінар-практикум з елементами тренінгу шкільних бібліотекарів за темою «Професійна компетентність бібліотекаря – основний компонент ефективної діяльності шкільної бібліотеки».

Метою заходу було опрацювати новини  нормативно-правової бази щодо роботи шкільної бібліотеки, опанувати навичками сучасного планування та звітності у роботі шкільної бібліотеки, розкрити методи формування та організації фондів шкільної бібліотеки. З  аналізом планово-звітної документації ознайомила керівник ММО шкільних бібліотекарів  Сидоренко О.М., завідувач бібліотеки ЛЗОШ І-ІІІ ст. № 12 Корнєєва Т.С. поділилась  досвідом  в питанні  формування та організації фондів шкільної бібліотеки, під час роботи в групах було проведено ділове листування. Серед інших питань, які висвітлювалися - закупівля книг, питання техніки безпеки, охорона праці тощо.