Головна » 2019 » Квітень » 03
МЦППіСР    360    03.04.2019     0 коментарів

2 квітня у Міському центрі практичної психології і соціальної роботи Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради пройшов семінар «Психологічна готовність дітей до шкільного навчання».

Метою семінару було розглянути поняття психологічної готовності  до шкільного навчання та її складові; ознайомити учасників з методиками визначення готовності дитини  до школи, з особливостями їх проведення та обробкою результатів; виробити навички оформлення висновків та надання рекомендацій  всім учасникам навчально-виховного процесу; обмін досвідом щодо підготовки дітей до школи (співпраця практичного психолога з батьками та вихователями).

Практичний психолог ЛЗДО №8 – Балахніна О.І. та практичний психолог ЛЗДО №5 - Гармаш І.В. познайомили з практичною стороною  «Вивчення психологічної готовності дітей до школи», у роботі в групах проводилась практична обробка результатів діагностики дітей старших груп, оформлення висновків та надання рекомендацій для подальшої роботи психолога, вихователям та батькам.

Завідувач МЦППіСР Заяц І.В. познайомила учасників семінару з такою формою корекційної роботи з дітьми, як ниткографія. Розглянули теоретичні матеріали та практично спробували на собі яскравий метод роботи.