Головна » 2019 » Березень » 22

21 березня 2019 року у Лозівському НВК № 10 «ЗНЗ-ДНЗ» відбувся цільовий семінар за темою «Навчальні квести на уроках української мови та літератури і в позакласній роботі». Учителі української мови та літератури Полешко О.С. та Чабанець Т.В. ознайомили учасників із можливостями застосування квест-технологій в освітній діяльності педагогів та із методикою створення та проведення навчальних квестів, провели з учасниками семінару навчальний квест, а учитель інформатики Носова В.В. навчила  створювати освітні квести з використанням доповненої реальності. Учителі міста та району взяли активну участь у підготовці до роботи семінару: разом із учнями пройшли веб-квест, розміщений заздалегідь на сайті закладу (переможці були відзначені сертифікатами та солодкими призами); також із захопленням і задоволенням працювали під час роботи семінару. Із презентацією можна ознайомитися ТУТ.

15.03.2019 та 20.03.2019 року в Лозівському НВК «ЗНЗ-ліцей» №4 відбулися профорієнтаційні зустрічі учнів 10-11 класів з представниками Донецького юридичного інституту МВС України  та Харківської інженерно-педагогічної академії», факультет психології.

Викладачі ВНЗ розповіли учням про умови вступу до їх закладів, умови навчання, проживання, проведення вільного дозвілля.

Зустрічі пройшли у теплій, плідній співпраці викладачів та учнів м. Лозова.

349    22.03.2019     0 коментарів

21 березня 2019 року за ініціативою фахівців центру молоді Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради було організовано вечір поезії для учнів Лозівського центру професійної освіти Харківської області.

Вечір пройшов у гуртожитку Лозівського центру професійної освіти за участю керівника клубу «Лігос» Саврана Артура, автора-виконавця Крюкова Олександра, скрипальки Липової Юлії, Смерчинської Діани учениці 10 класу ЗОШ № 7. Всі учасники подарували учням неповторний світ поезії, що вчить тонко сприймати красу та осмислювати навколишню дійсність. Захід пройшов невимушено та душевно, звучали поетичні рядки, пісні та прекрасна музика. Сподіваємось, що почута поезія та музичні твори піднесли присутніх духовно та збагатили новими відчуттями.

 

318    22.03.2019     0 коментарів

21 березня 2019 року в гуртожитку Харківського автомобільно – дорожнього коледжу відбулася зустріч студентів з лікарем – фтизіатром обласного протитуберкульозного диспансеру, присвячена Всесвітньому дню боротьби з туберкульозом, котрий щорічно відзначається 24 березня. Зустріч було організовано фахівцем Центру молоді Управління освіти, молоді та спорту.

Туберкульоз  - це дуже важке і небезпечне захворювання, на яке може захворіти будь-яка людина, а не тільки ув’язнені та бездомні. Захворіти на туберкульоз не так і складно, а ось перемогти його важко навіть із найсучаснішими ліками.

Лікар розповіла про симптоми туберкульозу, про способи запобігання хвороби, навела цікаві історичні факти та вражаючі життєві приклади. Також було наголошено на необхідності проходження усіма флюорографії як методу профілактики туберкульозу, дотримуватись засад здорового способу життя та формувати позитивні звички.