Головна » 2018 » Березень » 16

14 березня 2018 року в ЛНВК «ЗНЗ-ліцей» № 4 відбулася методична студія за темою «Інноваційні підходи до розвитку логіко-біологічних здібностей в умовах Нової української школи». Вчителі біології закладів загальної середньої освіти ознайомилися з досвідом роботи вчителя ЛЗОШ № 7 Трохимець Н.О. за даною темою. Керівник міського методичного об’єднання вчителів біології, вчитель біології ЛНВК «ЗНЗ-ліцей» № 4 Падалка С.В. ознайомила вчителів із результатами виступу команди учнів на ІІІ етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з біології та екології та з підсумками ІІ етапу МАН. Також учителі опрацювали завдання підвищеної складності та завдання на ерудицію ІІ та ІІІ етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад.

14 березня на ЛСЮН відбувся захід з національного виховання  «Діти, великі і маленькі, приходьте на посиденьки», для дітей молодшого шкільного віку.

Мета: Удосконалювати інтелект, творчі здібності особистості; розвивати пізнавальний інтерес, мовлення, кмітливість, допитливість, самодіяльність; виховувати громадянські якості: людяність,патріотизм, повагу до традицій українського народу.

Форма проведення: конкурсно-ігрова програма.

Дітям запропоновано:

  • цікаву  розповідь про традиції проведення українських вечорниць;
  • народні ігри - «Хто за стіною?», «Скнара», Хто гукає?», «Танці до упаду»;
  • ігри- конкурси  «Чарівний мішечок», «Картопля в ложці», «Веселі кульки», «Несміяна», «Монстрик»;
  • вікторина «Українська мозаїка»;
  • гра «Продовж приказку»

Переможці конкурсів, вікторини отримали солодкі призи.

Народ знає Тараса, любить Тараса,
співає його пісні, пересилає з уст в уста
оповіді про нього, як про живого сучасника
і учасника на­шої дійсності.

Максим Рильський

З нагоди Дня народження Великого Кобзаря 15 березня 2018 року у Лозівській ЗОШ № 3 відбувся фестиваль «Тарасовими шляхами».

Глядачі разом із юними артистами із 6-А перенеслися у минуле за допомогою «машини часу», зустрілися із малим Тарасом (у виконанні Синька Микити) та отримали задоволення від чудового виконання пісень на слова Шевченка («Зоре моя вечірняя» у виконанні ансамблю «Лілея» (НВК № 8), «Зацвіла в долині червона калина» у виконанні Сороки Юлії (НВК № 10), «Минають дні, минають ночі» – ансамбль ЗОШ № 7, «Бандуристе, орле сизий» у виконанні тріо ЛНВК № 4), інсценізації його творів (уривок із поеми «Катерина» у виконанні учнів ПЗОШ № 2 та поезія «У тієї Катерини» у виконанні учнів ДНВК); читці поезій Т. Шевченка та про Тараса Шевченка (Прокопенко Борис «Осії» (ЗОШ № 1), учениця ПЗОШ № 1 Скрябіна Ксенія уривок з поеми «Сон», Кошова Маргарита «І досі сниться…» (ЗОШ № 3), Ковпенко Єлизавета «Кобзарю» (ЗОШ № 11), Коровушкін Віталій «Люблю Вітчизну» (ЗОШ № 12), Голубов Давід «Кавказ» (ЗОШ № 11), учень гімназії Дейно Володимир «На горі Тарасовій») подарували усім присутнім приємні незабутні хвилини спілкування з високою поезією.

... Читати далі »

Дошкільна освіта    653    16.03.2018     0 коментарів

15 березня 2018 року у Лозівському  ДНЗ №11 «Берізка» відбувся  майстер-клас для вихователів ДНЗ та вчителів-логопедів за темою «Мнемотехніка: технологія ефективного засвоєння інформації в сучасній освіті».

Під час заходу учасники ознайомились із матеріалами навчально-методичного посібника Геннадія Чепурного  та опрацювали практично  методи і прийоми мнемотехніки,які представила учасник обласного ТТК Кожаненко Фаріда Габдулгалимівна та вчитель-логопед Каменюка Наталія Олексіївна.

... Читати далі »