Головна » 2018 » Березень » 01

01.03.2018 року в  Лозівській ЗОШ І-ІІІ ст.№3  відбулася  методична студія для вчителів географії закладів загальної середньої освіти.

Тема: Національно-патріотичне виховання на уроках географії.

Мета: підвищити рівень професійної майстерності вчителів географії щодо використання різноманітних методів, форм і прийомів національно-патріотичного виховання на уроках географії.

На заході були присутні учителі географії шкіл міста. Вони ознайомились із принципами, засобами та складовими національно-патріотичного виховання.  Майстер-клас для колег провела Тепляк І. І. - учитель географії  Лозівської ЗОШ №3. Присутніх зацікавили практичні завдання: тести на співвідношення, вікторини, географічні квести, ярмарок професій, кросворди.

На методичному практикумі під час круглого столу учасники методичної студії поділилися власними напрацюваннями, розглянули  результати участі команди учнів на ІІІ етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з географії та  обговорювали питання щодо підготовки до міського етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Джура”.

З матеріалами методичної студії можна ознайомитися тут.

419    01.03.2018     0 коментарів

21 лютого 2018 року в Харківському національному університеті імені В.Н. Каразіна відбулася ХІІ Всеукраїнська філософська історико-краєзнавча конференція учнівської молоді «Пізнай себе, свій рід, свій нарід…».

Учениця 9 класу Шкуренко Валерія взяла участь у роботі секції «Етнографічні особливості рідного краю», представляючи своє дослідження «Стародавній одяг Лозівщини кінця ХІХ – початку ХХ століття».

Валерія отримала збірку із тезами науково-дослідницьких робіт, лист-подяку та пам’ятні сувеніри.

  

Конкурси    708    01.03.2018     0 коментарів

У вересні 2017 року – березні 2018 року Всеукраїнською молодіжною громадською організацією «Серце до серця» спільно з Міністерством культури України, Посольством Литовської Республіки в Україні та за підтримки Міністерства освіти і науки України проведено V Всеукраїнський конкурс есе «Я – європеєць».

Усього на конкурс надійшло понад 6 тисяч робіт. Членами журі визначено авторів кращих робіт V Всеукраїнського конкурсу есе “Я – європеєць”, які запрошені 27 березня 2018 року до міста Київ на захист-презентацію робіт.

Серед 47 кращих авторів два  – з Лозової:

Прокопенко Борис – учень Лозівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 (керівник Бендеберя Л.Є.).
Білокінь Богдан – вихованець Лозівського БДЮТ, учень ЛНВК «ЗНЗ-ДНЗ № 8» (керівник Кононенко О.В.);

Вітаємо та бажаємо подальших перемог!

507    01.03.2018     0 коментарів

У ЗОШ №12 1 березня була проведена бесіда присвячена Дню «Нуль дискримінації». Бесіда проводилася у вигляді пізнавальної гри. Щоб виконати завдання та позмагатися, учні поділилися на дві команди.

Спочатку з’ясували, що таке дискримінація. Хлопці та дівчата навели приклади дискримінації з історії, такі як: кріпацтво, расизм, дискримінація жінок та інше. Потім з’ясували протилежний термін дискримінації – толерантність. Учасники гри пояснили свою думку стосовно того, якою повинна бути толерантна людина та що учні розуміють під толерантністю.

Після теорії перейшли до практики і розпочали пізнавальну гру, в ході якої учасники розв’язували ребус, визначали якості толерантної та інтолерантної людини, пояснювали афоризми відомих людей стосовно толерантності та дискримінації, відновлювали пропущені слова в прислів’ях, відповідали на питання про національні традиції та страви різних країн, з’ясовували критерії та форми толерантності.

В процесі гри учні дізналися багато нового про толерантність і дискримінацію. По завершенню бесіди отримані знання хлопців та дівчат перевірили опитуванням.