Головна » 2017 » Грудень » 22
ЗНО    460    22.12.2017     0 коментарів

Увага! Інформація щодо перенесення занять на консультпунктах з підготовки до ЗНО-2018 → ознайомитись

Дошкільна освіта    495    22.12.2017     0 коментарів

Інновації – це зміни всередині системи. У педагогічній інтерпретації, в найзагальнішому сенсі, інновації означають нововведення в педагогічній системі, що поліпшують розвиток і результати освітнього процесу. Сучасні тенденції розвитку дошкільної освіти характеризуються переходом від традиційної моделі виховання до розвивальної конструктивної моделі, орієнтованої на результат. У сучасних умовах розвитку дошкільної освіти все більшого розмаху набуває процес упровадження інновацій в усі сфери життя закладів дошкільної освіти міста.

Відсьогодні ми розпочинаємо знайомство із сучасними напрямами розвитку закладів  дошкільної освіти міста.

Читати далі...

20 грудня на ЛСЮН відбулося  театралізоване новорічне свято із ялинкою «Новорічні сюрпризи», мета якого забезпечити дозвілля вихованців, розвивати загальну ерудицію, кмітливість, допитливість, вміння співпрацювати в командах, комунікативні навички; виховувати толерантне ставлення до оточуючих.

Дітям запропоновано зустрічі з казковими героями Дідом Морозом, Снігуронькою, Бабою Ягою, Морозко, а також веселі конкурси, змагання, зимові ігри, вікторини, загадки.

Переможці конкурсів, змагань отримали солодкі призи із рук Діда Мороза.

     

В рамках природоохоронної акції «Ялинка», (01.12 -31.12.) на ЛСЮН відбувся екологічний захід «Мандрівка хвойним лісом», мета якого ознайомити з представниками хвойних рослини України, привернути увагу вихованців до проблеми знищення хвойних; розвивати почуття особистої відповідальності за охорону навколишнього середовища. привернення уваги громадськості до проблеми знищення хвойних; сприяти проведенню широкої просвітницької роботи щодо охорони та збереження хвойних.

Захід проводила керівник гуртка Богуславська С.М.

Дітям запропоновано «мандрівку» із зупинками: «Ялина», «Сосна», «Ялівець», на яких проводились екологічні ігри «Павутинка», «Чарівний клубочок»; ігрові вправи: «Відгадай дерево», «Уяви себе сосною», «Створи композицію», а також рухливі ігри, загадки, вікторини. В підсумку заходу вихованці визначили своє відношення щодо традиції використання живої ялинки в новорічні свята: більшість за штучні ялинки та композиції із гілочок.

  

Спортивні заходи    391    22.12.2017     0 коментарів

21 грудня 2017 року у спортивній залі ЛНВК «ЗНЗ-ДНЗ №8» відбувся
І етап Чемпіонату України з баскетболу 3х3 серед команд юнаків закладів загальної середньої освіти  (Шкільна баскетбольна ліга України 3х3).

У змаганнях брали участь 8 команд  старшої вікової категорії (юнаки 2000 р.н. та молодші -  ЛЗОШ №1, ЛЗОШ №3, ЛЗОШ №7, ЛЗОШ №11, ЛЗОШ №12, ЛНВК «ЗНЗ-ДНЗ №8», ЛНВК №10«ЗНЗ-ДНЗ », Лозівська гімназія) та 4 команди середньої вікової категорії (2003 р.н. та молодші - ЛЗОШ №1, ЛЗОШ №3,  ЛЗОШ №12, ЛНВК «ЗНЗ-ДНЗ №8»).

У цій спортивній боротьбі серед команд середньої вікової категорії перемогу отримали:

  • І місце – посіла команда ЛЗОШ №3 (у складі: Большак Артур, Єрохін Данило, Москвін Кирило, Старченко Артем); 
  • ІІ місце – ЛЗОШ №1;
  • ІІІ місце – ЛЗОШ №12.

Серед команд старшої  вікової категорії переможцями стали:

  • І місце – команда ЛЗОШ №3 (у складі: Дарсанія Леван, Горошко Віталій, Мамай Олександр, Старченко Артем);
  • ІІ місце – ЛЗОШ №7;
  • ІІІ місце – ЛЗОШ №12.

І зовсім скоро команди, які посіли перші місця у І етапі Чемпіонату України з баскетболу 3х3 серед команд юнаків закладів загальної середньої освіти  (Шкільна баскетбольна ліга України 3х3),будуть змагатися в  обласному (зональному) етапі.

Вітаємо команди юнаків, вчителів фізичної культури ЛЗОШ №3, тренера БК «Восток» з перемогою!

   

20 грудня 2017 року в Лозівській ЗОШ І-ІІІ ст. № 12 відбулася  методична студія вчителів трудового навчання за темою: «Застосування методів технології проектного навчання для розвитку творчих здібностей учнів на уроках трудового навчання».

Учасниками студії були вчителі трудового навчання (технічні види праці)     закладів загальної середньої освіти.

 Вчитель трудового навчання ПЗОШ №1 Загвоздін В.В. поділився досвідом роботи щодо проектної діяльності, системами дій учителя на різних етапах роботи над проектами. Вчитель ЛЗОШ №11, керівник ММО трудового навчання Педяж О.В.  зробив аналіз помилок які діти допустили під час теоретичного туру Всеукраїнської учнівської олімпіади.

 Методист міського методичного кабінету Н.М. Чернова ознайомила з матеріалами Всеукраїнського семінару з трудового навчання та звернула увагу на особливості вибору об’єктів проектно-технологічної діяльності учнів для досягнення очікуваних результатів.

Виховна робота    475    22.12.2017     0 коментарів

21 грудня 2017 року за ініціативою фахівців центру молоді Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради в гуртожитку Лозівського професійного ліцею було організовано бесіду-вікторину «Святкування Нового року в різних країнах». Учні   І-ІІІ курсу переглянули відео-ролик про традиції зустрічі Нового року в різних країнах світу. Незважаючи на те що Новий рік це свято яке відзначають все людство, у різних народів існують свої власні традиції зустрічі Нового року.

Після перегляду молодь приймала участь у вікторині. Цікаві завдання, ігрова атмосфера, гумор всіх захопили, тож учні активно відповідали на всі запитання та  боролись за право бути кращими знавцями новорічних традицій. Було визначено три переможця вікторини: Щербак Владислав, Лабуренко Михайло, Башмакова Даяна, яких нагородили подарунками. Вітаємо переможців і всіх учасників!

 

519    22.12.2017     0 коментарів

21.12.2017 року в Лозівському краєнавчому музеї відбувся захід за участю заступника голови Володимира Барановського, представників ветеранської організації та учнівської молоді. Присутні згадали життєвий шлях видатного інженера-конструктора, який був одним з творців танка Т-34. Учениця Лозівського НВК № 8 - Черкасова Поліна, продекламувала вірш «Танки» його доньки Лариси Васильєвої — відомої поетеси. Для учнівської молоді міста була організована екскурсія по залам бойової слави, де вони мали змогу закріпити отримані знання під час заходу. По закінченню всі присутні урочисто поклали квіти до танку Т-34, який стоїть на постаменті біля Лозівського музею.