Головна » 2017 » Липень » 26
Виховна робота    407    26.07.2017     0 коментарів
Відповів на питання – отримав контрацептив. В Лозовій провели соціальну акцію «Знання молоді щодо контрацепції», яка була розпочата 14 липня і проходила протягом тижня.
Опитування провели в рамках Всеукраїнської інформаційно-профілактичної акції «Відповідальність починається з мене». Волонтери Лозівського міського центру молоді завершили акцію 21 липня. Опитування складалося з питань з варіантами відповідей, щодо знання способів контрацепції. В акції взяли участь 100 молодих лозівчан віком від 16 до 30 років. Кожен, хто зважився відповісти на питання, отримав у подарунок презерватив.
Фахівці міського Центру молоді підрахували відповіді лозівчан. Більшість молоді відповіла на запитання правильно, особливо на ті, що стосувалися міфів щодо захисту від небажаної вагітності. А ось в різновидах контрацептивних засобів молодь розбирається погано, та змогла назвати лише презерватив. Причиною відмови від контрацептивних засобів 37% молоді назвали алкогольне сп’яніння, а незапланований секс вибрали 35%.
Зазначивши неправильну відповідь, лозівчани отримували пояснення від волонтерів, щодо правильних дій в конкретному запитанні.
Сподіваємося, що кожен буде надавати питанню контрацепції більш серйозного значення та піклуватися про своє здоров'я.