Головна » Національно-патріотичне виховання

6 травня у районному будинку культури відбувся фестиваль “Пісні обпалені війною”. Захід провели з метою популяризації української патріотичної пісні та шанобливого ставлення до Героїв України.    

Учні двадцяти закладів освіти підготували для ветеранів Другої світової війни інсценовані патріотичні  пісні та привітали присутніх  квітами.  

Юні виконавці вклали у виконання української пісні свою майстерність та душу. Кожне виконання пісні було зворушливе, що викликало почуття гордості за дітей, які по-справжньому люблять свою країну, свій народ, героїв, які боронять Україну, і тих, хто загинув, відстоюючи її незалежність.

Кобзарю!
Знов до тебе я приходжу,
бо ти для мене совість і закон.

                                 Л. Костенко

З нагоди 205-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка 11 березня 2019 року в Лозівській ЗОШ І-ІІІ ст. № 7 відбулося літературно-мистецьке свято «Тарас Шевченко – наш. Він для усіх століть...». Концертну програму розпочав ансамбль «Сузір’я» ОКЗ «Лозівський вищий коледж мистецтв» виконанням гімну України та невмирущого твору Кобзаря «Реве та стогне Дніпр широкий». Під час заходу учні закладів освіти декламували вірші Шевченка та поезії про нього, інсценізували уривок із поеми «Гайдамаки», співали пісні на слова Тараса Григоровича, а на завершення прозвучала композиція «Минають дні, минають ночі» у виконанні учителів ЗОШ № 7.

Учителі закладів освіти, які підготували учнів до виступів, організатори свята (Семко Г.М. та Петренко О.Л.) врахували, що діти сприймають світ по-особливому: багата уява, гострота відчування, свіжий погляд на звичні речі — все це спонукає маленьких митців відкрити нові інтонації під час виконання класичних творів Шевченка. І це надзвичайно важливо, бо сьогоднішнє покоління юних українців продовжують традиції Шевченка-митця, переймають елементи його самобутнього стилю.

Завдяки таким заходам ім’я Т.Г.Шевченка не забуто. Як писав Іван Франко, «найкращий, найцінніший дар доля дала йому аж по смерті – невмирущу славу і вічно нову насолоду, яку дають його твори мільйонам людських сердець».

28 лютого на Лозівській станції юних натуралістів відбувся захід – інтелектуально-розважальний квест «Ігри патріотів», який провела керівник гуртка Ірза Н.М.

Захід сприяв поглибленню знань про Україну як незалежну державу, її історію, традиції та символи; формуванню у вихованців національної свідомості, активної громадянської позиції; вихованню патріотичних почуттів до Батьківщини, до рідного краю.

Вихованцям запропоновано інтелектуальну - розважальну подорож по станціях:  «Символи України», «Карта України», «Розумники», «Ігрова», «Вікторина»

Діти пригадали рослинні та тваринні символи України; взяли участь у іграх, конкурсах: «Перетягування канату», «Штовхання ядра», «Самий сильний»; вгадали «зашифровані» прислів’я , відповідали на запитання вікторини.

Переможці конкурсів, інтелектуальних завдань отримали солодкі призи.

  

Мова – одне з найцінніших надбань, які створили й залишили наші предки. Мова є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилось багато скарбів, якими пишається наш народ.

21 лютого відзначається День рідної мови. Це відносно молоде свято: до календарів усього світу воно увійшло тільки у 1999 році. В Україні воно також лише почало писати свою історію, хоча сама проблема мови на українських землях нараховує кілька століть.

До відзначення Міжнародного дня рідної мови долучилися учнів та учителі Лозівської громади. В усіх закладах освіти протягом тижня відбулися різноманітні заходи і кульмінацією стало Свято рідної мови, яке відбулося у Лозівській гімназії. Гімназисти радо вітали гостей у своїй альма-матер і разом із своїми учителями приготували справжнє дійство. На сцені учні закладів освіти і співали, і танцювали, й інсценізували твори українських класиків. У залі панувала атмосфера єдності та сили духу нашої рідної мови, дух патріотизму, бо ми живемо на чудовій, багатій, мальовничій землі.

Усіх присутніх на святі привітала начальник Управління освіти, молоді та спорту Вікторія Миколаївна Урванцева і закликала учнів вивчати, любити, берегти і примножувати рідну мову.

До Міжнародного дня рідної мови, спеціалістом Центру молоді в Лозівському центрі професійної освіти була проведена інтелектуально-розважальна гра «Мова єднає всіх». Захід проходив у форматі змагань, три команди з’ясовували між собою, хто більше знає мову та літературу. Гра була веселою, адже одним із завдань було показати за допомогою жестів відомі фразеологізми, спостерігати, як без слів зобразити жартівливі словосполучення було дуже кумедно. Також було декілька музичних конкурсів, в результаті яких з’ясувалося, що прогресивна молодь знає народні українські пісні, а також слухає сучасну українську музику.

Переможці отримали дипломи та призи, які стануть у нагоді в навчанні.

20 лютого 2019 року в районному Будинку культури відбувся міський захід з нагоди пам’яті  Героїв Небесної Сотні за участю представників міського керівництва, військовослужбовців та педагогічних і учнівських колективів.

      

22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів, - на волелюбному зібранні було урочисто проголошено злуку Української народної республіки й Західноукраїнської народної республіки.

Тому, з метою формування почуття національної гордості, патріотизму, готовності захищати суверенітет України та з нагоди 100-ї річниці Соборності України, 22 січня в Лозівському Центрі молоді Управління освіти, молоді та спорту було проведено історико – літературну композицію «На шляху до свободи та незалежності».

День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель.  Саме про це наголосили у своєму виступі ведучі заходу, які, згадавши історичне минуле виникнення цієї дати підкреслили, що питання єдності України є особливо актуальним і важливим у теперішній час.

Соборність – це символ боротьби за волю, символ порозуміння між людьми, символ надії і віри у майбутнє великої родини, що зветься Україною.

Під час заходу було продемонстровано відео про найгарніші місця України, всі присутні прийняли участь у вікторині «Що я знаю про тебе, моя Україно?». Хвилиною мовчання були вшановані загиблі у всі часи за незалежність України.

Яскраві кольори українських вишиванок, у які були одягнені учасники заходу, українські пісні, танці створили піднесений святковий настрій.

Сподіваємося, що своїми виступами учасники  проникли до найпотаємніших закутків душі!

    

День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України. Саме цього дня проголошено Акт злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Це свято нагадує нам про важливість консолідації українського суспільства навколо єдності держави, виховання у громадян патріотизму і почуття національної гідності.

З метою вшанування пам’яті тих, хто боровся за волю і свободу України, не шкодуючи власного життя, учнівська молодь та працівники закладів освіти міста поклали квіти до пам’ятника Т.Г. Шевченку. В цей день учні закладів освіти міста об’єднались та провели флешмоби «Україна – незалежна держава», «День злуки – тримаймося за руки», естафета єднання «Український віночок». Адже з об’єднання маленьких сердець починається велика, вільна, незалежна, суверенна держава - Україна.

       

В Україні сьогодні, 16 січня, - День пам'яті "кіборгів" - військових і добровольців, які загинули під час захисту Донецького аеропорту. Героїчна оборона аеропорту тривала 242 дні.

Лозівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №11 вшанувала пам'ять полеглих Воїнів, які віддали свої життя за свободу нашої Держави, захищаючи маленький клаптик української землі. За свою незламність та сміливість захисників Донецького летовища в народі почали називати «кіборгами».

Вічна Слава Героям! «Кіборги» встояли – не витримав бетон!

   

22.11.2018 року в гуртожитку Лозівського професійного ліцею фахівцем Лозівського центру молоді Управління освіти, молоді та спорту було проведено виховну годину «Що означає бути патріотом?». Студентам було запропоновано зробити вибір, чи патріотизм це тільки мода, чи природне почуття кожної людини, з’ясували тлумачення слова «патріот», «патріотизм», також студенти заповнили анкети і обговорили відповіді. А для того, щоб перевірити обізнаність в питаннях, що стосуються України було проведено «Ігри патріотів».

Сподіваємося, що молодь буде більш пишатися приналежністю до свого народу, шанобливо ставитися до культури, братиме участь у розбудові та захисті своєї держави.

  

21 листопада освітяни міста взяли участь у мітингу, присвяченому Дню Гідності та Свободи, що відбувся у сквері Шевченка. Разом з керівництвом міста та району працівники закладів освіти  поклали квіти до пам’ятника Кобзарю та хвилиною мовчання вшанували пам’ять героїв, які ціною власного життя пробудили у свого народу почуття патріотизму та гідності, які загинули у зоні АТО за свободу і територіальну цілісність України.

  

9 листопада 2018 року відбулося написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності. Мета акції – не перевірка грамотності, а єднання, солідарність з усіма, хто любить і шанує рідне слово, хто хоче, щоб українці говорили українською мовою і зберегли її для нащадків.

Протягом останніх 18 років ця акція перетворилася із звичайної перевірки знань української мови до масштабного міжнародного флешмобу, до якого долучилися й управлінці, й методисти, й учительська та учнівська спільноти міста Лозової. Всього взяли участь понад 2000 учнів та 300 педагогів закладів освіти.

До Дня захисника Вітчизни та Дня українського козацтва 11 жовтня на Лозівській СЮН відбулася конкурсно-розважальна програма «Ми - нащадки козацького роду», який провела керівник гуртка Гавриленко Г.В.

Мета заходу: розширити знання учнів про українське козацтво, його історію і культуру; розвивати національну свідомість, творчу активність, інтерес до народних звичаїв, традицій, кмітливість, спритність; виховувати почуття патріотизму, взаємовиручки.

Вихованцям запропоновано:

  • міні бесіду про  свято Покрови Пресвятої Богородиці, яку козаки вважали своєю покровителькою, про героїв –захисників України;
  • вікторину «З історії козацтва»
  • конкурси  «Збираємося у похід», «Побратими», «Вишиванки», «Хто кого перетанцює», «Перетягування канату», «Куховарочка»
  • ігри «Хто такий козак?», «Найсильніші»

Учасники-переможці конкурсів, ігор, вікторин отримали солодкі призи.

  

Відповідно до Указу Президента України від 14.10.2014 №  806 "Про День захисника України" в закладах освіти міста з 08 жовтня по 12 жовтня 2018 року відбулись «уроки мужності» та спортивні змагання за участю представників військового комісаріату та учасників бойових дій.

В рамках проведення міської акції «Вітаємо наших захисників!» зібрані солодощі, продукти харчування та теплий одяг для військовослужбовців, які перебувають у зоні бойових дій. Вихованці та учні закладів власноруч виготовили сувеніри, малюнки та вітальні листівки для наших захисників.

  

14 вересня з нагоди відзначення 75-ї річниці визволення Лозової від нацистських окупантів та 149-річниці Дня міста Лозова відбулись урочисті покладання квітів до меморіалів, пам’ятників та Братських могил за участю представників міськвиконкому, міської спілки ветеранів, педагогічних працівників та учнівської молоді. Учні закладів освіти згадали про подвиги співвітчизників у Другій світовій війні, які назавжди залишаться в наших серцях.

16 вересня колективи закладів освіти взяли участь в урочистій ході, театралізованому мітинзі-реквіємі «Героїв слава невмируща» та поклали квіти до Братської могили загиблих воїнів на Меморіалі Слави.

1 2 3 »